Bartiméus



* Bestuurswisseling

---

Persbericht

Witteveen volgt De Jong op als voorzitter Raad van Bestuur Bartimeus

De heer mr. dr. Tobias A.M. Witteveen (53) is per 1 april benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Bartiméus, organisatie voor onderwijs, zorg en dienstverlening aan mensen met een visuele beperking. Hij volgt daarmee prof. dr. Coen G.A. de Jong (64) op.

Witteveen was tot voor kort voorzitter van het College van toezicht sociale verzekeringen (Ctsv). Daarvoor was hij secretaris van de Algemene Rekenkamer, algemeen secretaris van de Nationale Raad voor de Volksgezondheid en griffier van de Tweede Kamer. Zijn belangstelling voor de gehandicaptenzorg kwam onder meer tot uiting in zijn griffierschap van de bijzondere kamercommissie voor het gehandicaptenbeleid en in zijn lidmaatschap van de Raad van Toezicht van Nieuw Unicum, een grote woonvorm voor lichamelijk gehandicapten in Zandvoort

De heer Witteveen volgt de heer De Jong op die 35 jaar voor Bartiméus gewerkt heeft. Het overgrote deel daarvan werkte de heer De Jong als directeur van Bartiméushage en de laatste vier jaar bekleedde hij de functie van voorzitter van de Raad van Bestuur. Onder zijn leiding is Bartiméus een bloeiende, veelzijdige, internationale en hoog aangeschreven organisatie voor mensen met een visuele beperking geworden.

De heer dr. C.G.A. de Jong

De heer mr. dr. Tobias A.M. Witteveen