Leiden, 28 maart 2002

LUMC kiest Start als partner voor personeelszaken

Het Leids Universitair Medisch Centrum (het Academisch Ziekenhuis) heeft besloten ten behoeve van de vervulling van (tijdelijke) vacatures een intensieve samenwerking aan te gaan met Start. Hiertoe wordt op 3 april a.s. door beide organisaties een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De samenwerking wordt voorlopig voor een periode van drie jaar aangegaan.

Start zal niet uitsluitend kandidaten voordragen die bij haar eigen vestigingen staan ingeschreven, maar ook een soort makelaarsfunctie vervullen tussen het LUMC en andere intermediairs. Naast de werving en voorselectie van (tijdelijk) personeel zijn het ziekenhuis en Start overeengekomen om in het kader van deze meerjarige samenwerking kennis en ervaring op het gehele terrein van human resources management met elkaar te delen. Tevens wordt onderzocht of er samenwerkingsvoordelen te realiseren zijn op het gebied van onder meer de administratieve organisatie, automatisering e.d. Het LUMC verwacht op deze manier haar personeelsbeleid te kunnen optimaliseren.

Het LUMC is met ongeveer 7000 werknemers één van de grootste werkgevers in de regio Leiden. Als gevolg van natuurlijk verloop en uitbreiding heeft het ziekenhuis jaarlijks behoefte aan instroom van werknemers. Het gaat daarbij onder meer om (para)medische-, facilitaire- en administratieve functies. Start behoort tot de grootste intermediairs op de Nederlandse arbeidsmarkt. Dagelijks zijn er vele tienduizenden flexkrachten via Start aan het werk. In de zorgsector neemt Start een vooraanstaande positie in. Zij beschikt zelfs over eigen opleidingsinstituten zoals het Zorgcollege en SWZ om aan de grote vraag naar gekwalificeerd personeel te voldoen. Op vrijdag 12 april houden alle Start-vestigingen, zo ook in Leiden en omgeving, een Open Dag voor iedereen die belangstelling heeft voor een baan in de zorg.