emeente Tiel


RSG Lingecollege, politie en gemeente werken samen naar 'de Veilige School'

In het kader van het project 'de Veilige School' werken het RSG Lingecollege, de politie en de gemeente samen om 'het veiligheidsgevoel van scholieren en bewoners in de omgeving te vergroten'. Per 25 maart a.s. zullen 2 stadswachten bij wijze van proef gedurende enkele maanden minimaal drie keer per week surveilleren op de schoollokaties aan de Heiligestraat en de Teisterbantlaan. Tegelijkertijd start de politie met vaste contactpersonen per school. Dit houdt in dat er per schoollocatie een agent is die zich incidenteel en per geval op school zal laten zien.

Het project 'de Veilige School' is een landelijk project waar de gemeente Tiel aan mee doet. Alle scholen van het voorgezet onderwijs in Tiel, zijn gescand op veiligheidsaspecten. Het RSG Lingecollege heeft dit omgezet in een aantal maatregelen waaronder het vergroten van het toezicht.

Dit toezicht zal in samenwerking met de stadswachten zich in de eerste plaats richten op de veiligheid van de leerlingen in en om de scholen, maar er zijn ook andere aandachtspunten zoals rommel, hondenpoep, defecten aan de openbare verlichting, begaanbaarheid van de voetpaden, verkeersveiligheid etc.

Met het inzetten van vaste contactpersonen van de politie per school is de verwachting dat daarmee het contact tussen de schooljeugd en de politie zodanig zal verbeteren dat ook jongeren de politie gemakkelijk weten te vinden en aanspreken over zaken die hen bezig houden. Daarnaast is het ook voor de school gemakkelijk dat zij via een vast persoon bij de politie hun vragen en problemen kunnen deponeren. Voor de politie is het tegelijk een soort van proef om te zien wat de investering in capaciteit van 'blauw op straat' in direct contact met leiding en leerlingen van de school oplevert.

Als contactpersoon voor het Lingecollege aan de Heiligestraat is aangewezen Rutger Huis man en voor het Lingecollege aan de Teisterbantlaan is dat Mark Gerbrands, beiden werk zaam bij de Tielse politie.

Noot redactie:
Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met Noor Smits coördinator integrale veiligheid gemeente Tiel, telefoon: 0344-63 72 81.