Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 28-03-2002 2e persbericht van donderdag 28 maart 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte bekent
Op zaterdag 16 maart jl is rond 18.30 uur op de Edisonstraat een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij werd verdacht van een overval op een medewerkster van een supermarkt op de Strijpsestraat, gepleegd eerder die dag rond 18.00 uur. Hij bedreigde daarbij de medewerkster met een mes. De verdachte is voorgeleid aan de rechter commissaris. Hij heeft een bekentenis afgelegd.

Deurne: Autogordelcontrole
Donderdagmorgen is op de Dunantweg een autogordelcontrole gehouden. 10 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Gemert: Inbraak in een bedrijf
Tussen woensdagavond 23.00 en donderdagmorgen 6.45 uur is ingebroken in een bedrijf op de Kerkstraat. Het achterdeurslot is geforceerd. Uit het pand verdween een fotocamera, een radio-cd-speler en geld.

Gemert: Bromfietscontrole
Donderdag tussen 7.30 en 14.30 uur is op de Komweg een bromfietscontrole gehouden. 16 bromfietsers zijn gecontroleerd. 14 kregen een proces-verbaal voor: 13x een te hoog vermogen en 1x geen helm.

Veldhoven: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Donderdagmiddag rond 12.50 uur is in een winkel op de Pleintjes een 17-jarige vrouw uit Veldhoven aangehouden. Zij nam daar een pakje batterijen, waarde 4.06 euro, weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. Zij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Valkenswaard: Diefstal portemonnee
Donderdagmiddag rond 12.15 uur is van een 73-jarige vrouw uit Eindhoven haar portemon-nee gestolen. Zij was aan het winkelen op de Eindhovenseweg. Bij het afrekenen bemerkte ze dat de portemonnee uit haar tas was verdwenen. In de portemonnee zaten diverse pasjes, persoonsbescheiden, sleutels en ongeveer 20 euros.

Heeze: Auto tegen trein
Donderdagmorgen rond 7.25 uur is op de spoorwegovergang op de Emmerikstraat een 27-jarige automobilist uit Heeze tegen een trein gereden. Hij reed daar een stilstaande per-sonenauto voorbij en botste tegen de passerende trein. De spoorbomen stonden naar beneden. De auto belandde in de sloot. De automobilist raakte gewond en is overgebracht naar het St. Annaziekenhuis. Mogelijk is de bestuurder verblind door de zon.