VODAFONE
http://www.vodafone.nl

Vodafone: beleidsregels OPTA onacceptabel

Maastricht, 28 maart 2002 - De richtlijnen voor bellen van vast naar mobiel die de OPTA vandaag bekend heeft gemaakt zijn onacceptabel voor Vodafone Libertel N.V., zowel wat betreft de voorgestelde tarieven als de termijn waarop die moeten worden ingevoerd.
Doorvoeren van de voorgestelde nieuwe tarieven zou significante invloed hebben op de financiële resultaten van Vodafone in Nederland in het komende en de daarop volgende financiële jaren.

Vodafone in Nederland heeft aanzienlijk geïnvesteerd in het verkrijgen van een UMTS licentie om zo een breed scala aan nieuwe producten en diensten te kunnen aanbieden. Bovendien investeren wij continu in de bestaande infrastructuur om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van het mobiele netwerk en de service naar haar klanten van het hoogste niveau blijft.
Om Vodafone klanten in Nederland hetzelfde serviceniveau te laten behouden, zodat ze blijvend kunnen profiteren van de voordelen van de nieuwe producten en services die via GPRS en later UMTS worden aangeboden, overweegt Vodafone in Nederland passende maatregelen om zich te verzetten tegen de implementatie van deze beleidsregels. Zo wil Vodafone ervoor zorgen dat het huidige, hoge serviceniveau voor haar klanten behouden blijft.

Vodafone in Nederland heeft consequent aangegeven dat de overheid niet moet ingrijpen in de mobiele telecommarkt in Nederland, die met vijf mobiele operators een van de meest competitieve markten in de wereld is. Deze concurrentie heeft de explosieve groei van de markt voor mobiele telefonie in Nederland gestimuleerd, wat heeft geresulteerd in een constante stroom van producten van hoge kwaliteit met eersteklas service gedurende de laatste zes jaar.
Het zou dan ook onjuist zijn om tarieven te implementeren die effect zouden kunnen hebben op het ambitieniveau van Vodafone om deze producten en diensten te kunnen blijven leveren in de derde generatie mobiele telefonie.

28 mrt 02 19:50