P E R S B E R I C H T

VROEGE AARDAPPELS OP THOLEN GAAN NU DE GROND IN.

28/03/2002 - Aardappels poten op Tholen

Het poten van de eerste vroege aardappels op Tholen is begonnen. Door het natte weer van de afgelopen twee weken kon men het land niet eerder op. Maar vandaag zijn aardappeltelers op Tholen met het poten begonnen en zullen binnen enkele dagen vele Tholense akkers beplant zijn. Op Tholen zijn de omstandigheden voor de teelt van vroege aardappels gunstig. Enerzijds door de zavelige grond (40% klei, 60% zand), anderzijds door een gemiddeld iets hogere temperatuur dan elders in het land.

Vroege oogst

De aardappels die nu de grond in gaan, leveren de eerste vroege oogst eind mei begin juni. Alerte fijnproevers zien alweer reikhalzend uit naar het moment waarop zij straks de allereerste vroege aardappel aan de vork kunnen prikken. De Doré, vooral de vastkokende primeur, is volgens een liefhebber hét paradepaardje van de vroege oogst. Daarna, rond half juni, zal ook de Frieslander in de winkel liggen, snel gevolgd door o.a. de roodschillige Bildtstar en de Eigenheimer.

Spandoek "Power to the pieper"

Een groot spandoek met de kreet "Power to the pieper" staat in het veld bij een Tholense akkerbouwer. Zo laat hij iedereen weten dat hier aardappels geteeld worden. Verse aardappels zijn lekker en gezond. Ze staan bol van vitaminen en hebben 0% vet. Zo uit de natuur en zowel geschikt voor culinaire hoogstandjes, als voor een makkelijk en snel te bereiden maaltijd. Kortom, een product dat iedere dag op tafel past.

Het persbericht en foto's zijn hier te downloaden. Indien u meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met het NIVAA, info@nivaa.nl