Provincie Drenthe

Wegwerkzaamheden
Afsluiting N374 en op- en afritten N381 bij Westerbork

Assen, 28 maart 2002
Persberichtnummer 02-037



De geplande werkzaamheden aan de provinciale weg N374 (Westerbork-Hoogeveen) ten zuiden van Westerbork gaan na de paasdagen van start. Aannemer Koninklijke Wegenbouw Stevin (KWS) begint a.s. dinsdag met de aanleg van twee rotondes bij de op- en afritten van de N381, de weg Emmen - Beilen. In verband met de werkzaamheden worden de N374 en de op- en afritten van de N381 vanaf 15 april tot en met 11 juli 2002 voor het verkeer afgesloten. Wel is er een noodweg aanwezig voor fietsers, landbouwverkeer, hulpdiensten en bestemmingsverkeer.

Naast de aanleg van de twee rotondes vinden de volgende werkzaamheden plaats: de weg Garmingerstukken wordt verlegd en aangesloten op de rotonde, de doorrijhoogte onder het viaduct wordt vergroot en de huidige carpoolplaats wordt verplaatst. Ook komt er onder de N374 een faunatunnel, die onderdeel uitmaakt van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS).
De onderhoudswerkzaamheden aan de op - en afritten richting Beilen worden tegelijkertijd meegenomen.

Omleidingen
Verkeer dat normaliter gebruik maakt van de op- en afritten van Westerbork, wordt al bij Beilen en Zweelo omgeleid. Voor het doorgaande verkeer op de N374 zijn omleidingen aangegeven via de A28 en Witteveen. Er kan tijdelijk geen gebruik gemaakt worden van de carpoolplaats.

De totale werkzaamheden zullen van 2 april tot, naar verwachting, half augustus duren.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl