Ingezonden persbericht

Het GIA is de actieve beroepsvereniging voor informatie architecten. Maandelijks worden evenementen georganiseerd om vorm en inhoud te geven aan de permanente educatie van informatie architecten (en anderen). Zie ook http://www.GIA.nl/.

Het SCIA is de stichting die zich met het certificeren van (informatie) architecten bezig houdt. Zie ook http://www.Stichting-CIA.org/.

Heeft u interessante weetjes en nieuwtjes voor architecten? Stuur ze per E-mail naar Reactie@GIA.nl zodat ze op de GIA website geplaatst kunnen worden.

GIA evenement op 28 maart 2002:

"Architect: Praktijk en Certificatie" Hoe kunt u zich laten certificeren en wat kan certificatie voor u betekenen?


* Inleiders: Guido van Gelderen en Steven van 't Veld
* Datum: Donderdag 28 maart 2002

* Aanvang: Programma start om 19:00 uur, ontvangst vanaf 18.45 uur.
* Sluiting: Afhankelijk van de discussie om ongeveer 21.00 uur
* Locatie: Mercure Hotel Utrecht - Bunnik (aan de A12 bij Bunnik)
* Kosten:        GIA-leden gratis, medewerkers van begunstigers ¤. 5,-- , niet-leden ¤. 15,-- en studenten ¤. 10,--
* Aanmelding: Alleen via een E-mail naar Evenementen@GIA.nl (graag incl. bedrijfsnaam, postadres en evt. faxnr.). Na aanmelding ontvangt u de bevestiging van inschrijving en de routebeschrijving.

De volgende GIA-lezingen zijn gepland op 25 april, 23 mei en 27 juni. Zie http://www.GIA.nl/ voor meer informatie en voor het aanvragen van eventuele handouts enz.


--- De lezingen en de inleiders
Deze avond staat in het teken van de praktijk van de resp. architecten in de informatievoorziening en de certificatie van de mensen die deze beroepen uitoefenen..

===> Ervaringen uit de praktijk "Opeens ben je architect ..."

Guido is in mei 2001 begonnen bij ABN AMRO als IT Architect. Voorheen was hij vooral werkzaam bij leveranciers en dit was een wel overwogen stap om ook eens aan de kant van de klant van IT te werken. Deze presentatie behandelt zijn introductie in de wereld van IT architectuur.

De presentatie is vooral gericht op de praktijk. Aan de hand van een project, het ontwikkelen van een architectuur voor WebSphere op OS/390, wordt deze introductie toegelicht.


--- Guido van Gelderen
Guido is in 1988 afgestudeerd bij de vakgroep Elektronische techniek van de TU Delft. Hij heeft oa. 8 jaar bij NCR gewerkt met oa. Unix, C, Java en middleware. Voor ABN AMRO heeft hij bij Unisys gewerkt als Integratie Architect, met een focus op BEA (Tuxedo,WebLogic) en Microsoft (COM, MTS) technologieën. Bij ABN AMRO werkt hij thans als IT Architect, met als belangrijkste aandachtsgebied de infrastructuur kant van Unix en middleware (WebSphere, MQ, Integration Brokers).

===> Architect en Certificatie Architectuurdenken in de informatievoorziening is nog jong. Veel mensen noemen zich tegenwoordig architect en lang niet iedereen is dat ook. Certificeren is het erkennen dat mensen inderdaad zijn wat ze zeggen te zijn.

In jonge en zich vormende vakgebieden als architecturen in en rond de informatievoorziening lijkt het nog veel te vroeg om te certificeren. Toch zijn er al een aantal zgn. Bodies of Knowledge (BoK's) op basis waarvan mensen gecertificeerd worden tot architect. Certificatie is daarmee direct een reële zaak geworden en de Stichting ter Certificatie van Informatie Architecten (SCIA) is opgericht om e.e.a. op te zetten en te coördineren.

Tijdens zijn presentatie zal Steven ingaan op de ontwikkelingen in de vakgebieden die met de term "Architectuur Informatievoorziening" aangeduid worden. Tevens zal hij vertellen hoe u zich kunt laten certificeren en wat certificatie voor u kan betekenen.

Zie ook http://www.Stichting-CIA.org/ of stuur een E-mail naar het adres Certificatie@Stichting-CIA.org.


--- Steven van 't Veld
Steven is Principal Consultant, Informatie Architect en Docent van de Masterclass Architectuur bij het informatie architectenbureau A/I/M bv in Rotterdam. Hij is voorzitter van het Genootschap voor Informatie Architecten (GIA) en bestuurslid van de Stichting ter Certificatie van Informatie Architecten (SCIA). Steven is onder meer bekend als schrijver van artikelen, columns en als spreker op en rond de vakgebieden die onder de term Architectuur Informatievoorziening vallen. Hij is gespecialiseerd in Informatie Architecturen.

Wij zien u graag op donderdag 28 maart 2002 in Bunnik.

Met vriendelijke groet,

Steven van 't Veld
Voorzitter Genootschap voor Informatie Architecten (GIA) E-mail: Voorzitter@GIA.nl

Dit is een E-mail die gestuurd wordt aan mensen die op de hoogte wensen te blijven van de activiteiten van de beroepsvereniging GIA. Indien u geen E-mail meer wenst te ontvangen van het GIA, retourneert u dan deze E-mail door op de antwoord/reply knop te drukken. Voeg daarna het woord unsubscribe toe aan de onderwerp/subject-regel.