Gemeente Zoetermeer

Lokale Agenda 21 Zoetermeer start 28 maart a.s. regentonnenactie!

In de zomer vraagt de tuin regelmatig wat extra water. Het is zonde hiervoor drinkwater te gebruiken. Regenwater is goed voor de tuin en kamerplanten, bovendien geschikt voor het wassen van ramen en soortgelijke werkzaamheden. Als u een vijver hebt, kunt u die met regenwater bijvullen. Regenwater is bovendien gratis. Vandaar ons motto: Bestel voordelig een regenton!

Start actie
Op donderdag 28 maart aanstaande is de start van deze regentonnenactie tijdens de introductie van het Waterplan Zoetermeer. Lokale Agenda 21 is daar aanwezig met een informatiestand en u kunt dan de regentonnen bekijken.
Het Waterplan Zoetermeer is een plan over het beheer en inrichting van water in de gemeente, dat de gemeente in samenwerking met de waterschappen heeft opgesteld. Dus ook bij u in de buurt, in uw wijk. Water is een belangrijk onderdeel van onze leefomgeving, daarbij voelen wij ons erg betrokken. Vandaar dat Lokale Agenda 21 de start van hun regentonproject laat samenvallen met de introductie van het Waterplan.

Keuze mogelijkheid
Er zijn twee soorten regentonnen verkrijgbaar:
Een kunststofton voor 19,95.
Deze regenton heeft een inhoud van ca. 210 liter en is gemaakt van een combinatie van gebruikt en nieuw polyethyleen; de kleur is groen. Hij wordt geleverd met filter, overstort en kraan. Een houten ton voor 71,95.
Het is ook mogelijk een eiken houten ton te kopen. De ton heeft een inhoud van 80 liter en wordt geleverd inclusief toebehoren. De prijs valt voor zon fraaie ton best mee. Als extra kunt u hierbij een onderzetter kopen voor 17,95. Een onderzetter onder de regenton is handig, zodat u minder hoeft te bukken en de gieter makkelijker onder de kraan kan worden gezet.

De opstelling van de ton en de aansluiting op de regenpijp zijn eenvoudig, een werkbeschrijving wordt meegeleverd.

Als u één of meer regentonnen wilt bestellen kunt u een schriftelijk verzoek of bestelbon zenden aan:
LA 21 Projectgroep Regentonnen
t.a.v. mevr. T. van Koppenhagen
Bachrode 11
2717 AL Zoetermeer.

Speciale aanbieding op 28 maart

Bij de introductie van het Waterplan Zoetermeer verleent de gemeente op de tonnen een aantrekkelijke korting van 5,00 op een kunststof en 10,00 op een houten regenton. U kunt de tonnen tegen gereduceerde prijs bestellen bij onze informatiestand in het Centrum voor Kunst en Cultuur. U betaalt dan:

14,95 voor de kunststof regenton;

61,95 voor de eiken houten regenton.

Informatie
Voor eventuele verdere informatie over deze actie kunt u contact opnemen met Leden van de Lokale Agenda 21 tijdens de manifestatie op 28 maart in het CKC of bellen met mevrouw T. van Koppenhagen, telefoon (079)3210413 tussen 18.00 en 20.00 uur op maandag t/m donderdag.

Bent u op 28 maart niet in de gelegenheid naar ons toe te komen in het CKC, dan kunt u ons ook bezoeken in het Stadshart op zaterdag 13 april bij de kramen op de manifestatie De natuurvriendelijke tuin. Houd de krant goed in de gaten, u hoort nog meer van ons!

Lokale agenda voor de 21 ste eeuw (LA21), is een initiatief van de Wereld Klimaat Conferentie 1992 die werd gehouden in Rio de Janeiro. LA 21 is een plaatselijke manier om te werken aan een van de belangrijke doelstellingen van die conferentie: een duurzame wereld. In tientallen landen over de hele wereld zijn inmiddels mensen actief in duizenden afdelingen. De deelnemers aan LA 21 willen hun doel bereiken door een combinatie van duurzame ontwikkeling en bestuurlijke vernieuwing.
De Zoetermeerse afdeling van LA 21 kent vijf themagroepen: Afvalstoffen, Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, Verkeer en Vervoer, Duurzaam Bouwen en Wonen en Bedrijven.

Alle deelnemers aan LA 21 zijn vrijwilligers. Zij werken zoveel mogelijk samen met andere organisaties.
De deelnemers aan LA 21 stellen het op prijs, als u eens kennis met hen komt maken. Meer informatie kunt u verkrijgen bij de afdeling Milieu, Bouwen en Wonen van de gemeente Zoetermeer, telefoon (079)3468319.
U kunt ook kijken op www.zoetermeer.nl

---

Gemeente Zoetermeer © maart 2002

Laatste wijziging: 19 maart 2002 (13:30)