D.A.S. NED. RECHTSBIJSTAND

DAS Rechtsbijstand opent nieuwe kantoren in Arnhem en Den Bosc

Persbericht

Amsterdam 28 maart 2002

DAS Rechtsbijstand opent nieuwe kantoren in Arnhem en Den Bosch

Marktleider op het gebied van rechtsbijstand, DAS Rechtsbijstand heeft haar nieuwe vestigingen in Arnhem en Den Bosch afgelopen week officieel geopend. DAS heeft bewust gekozen voor decentralisatie om haar groei en het bijbehorende grotere aantal medewerkers op te kunnen vangen. Door decentralisatie zit DAS dichter op de markt en kan ze bovendien een beroep doen op een grotere arbeidsmarkt. In de toekomst wil DAS naar een landelijke dekking.

De maatschappij wordt complexer en kent steeds meer regelgeving. De kans om bij een juridisch conflict betrokken te raken, is toegenomen. Steeds meer mensen en bedrijven zoeken daarom hulp in de vorm van een rechtsbijstandverzekering. De markt van rechtsbijstandverzekeringen is dan ook een groeimarkt. Op dit moment heeft 15 % van de Nederlanders een rechtsbijstandverzekering. Onderzoek heeft uitgewezen dat een penetratiegraad van 40% haalbaar is.

Groeistrategie
Ook DAS Rechtsbijstand, markleider met een marktaandeel van 30%, groeit al enige jaren sterk door. De omzet is het afgelopen jaar toegenomen met 10% naar ruim 82 miljoen euro. Voor een juridisch dienstverlener in natura als DAS, betekent omzetgroei ook een toename van het aantal medewerkers (naar ruim 650). Het bestaande pand werd hierdoor te klein. Als oplossing voor het huisvestingsprobleem is voor decentralisatie gekozen: nieuwe DAS-vestigingen elders in het land. Door een sterkere aanwezigheid in de regio kan DAS haar dienstverlening nog meer op haar klanten afstemmen en de contacten met het intermediair verder aanhalen. Een ander belangrijk voordeel van decentralisatie is de grotere arbeidsmarkt waaruit de benodigde professionele rechtshulpmedewerkers geworven kunnen worden. Dit is een belangrijk criterium geweest voor de keuze van de vestigingsplaats. De regio rondom Den Bosch telt immers veel hogere opleidingen en is goed bereikbaar. Hetzelfde geldt voor Arnhem. Uitbreiding in het oosten van het land was reeds gepland. Door de overname van de rechtsbijstandportefeuille van OHRA is dit plan alleen wat sneller uitgevoerd.

Officiële opening
Sinds 1 januari 2002 zijn de nieuwe DAS-vestigingen in Arnhem en Den Bosch operationeel. De officiële openingen vonden 21 en respectievelijk 27 maart plaats. Samen met verzekeringsrelaties en juridische relaties uit de betreffende regio, zijn de kantoren op feestelijke wijze geopend. Algemeen directeur mr Eric Pouw sprak de aanwezigen toe, waarna hij de openingshandeling verrichtte.

einde bericht