Gemeente Weerselo

Datum plaatsing: 28 maart 2002
en de werklocaties te Weerselo en Ootmarsum op
vrijdag 29 maart, Goede Vrijdag en maandag 1 april, Tweede Paasdag a.s. de gehele dag gesloten.
OPHALEN HUISVUIL TWEEDE PAASDAG 1 APRIL

Het ophalen van het huisvuil 1 april (tweede Paasdag) a.s. vervalt op die dag.
In plaats daarvan wordt het huisvuil van 1 april op zaterdag 30 MAART opgehaald.
Dit geldt voor de dorpen Deurningen, Rossum, Saasveld en Weerselo (ook voor het buitengebied).

U wordt verzocht gewijzigde data tijdig uw container, dus vanaf 7.30 uur aan de openbare weg te zetten, zodat u niet het risico loopt dat de bak niet geledigd wordt.

J.B.Mollink tel. 352928 of 06 - 53295061.
G.B.M.Kuipers tel. 221239 of 06 - 51290264.
J.B.Mollink tel. 352928 of 06 - 53295061.
G.B.M.Kuipers tel. 221239 of 06 - 51290264.
P. Oude-Essink Nijhuis 06 - 150; 54673371.
PAASVUREN
Een belangrijk onderdeel van de paasgebruiken in onze streek is het paasvuur. Rond deze tijd worden in dorpen en buurtschappen van de gemeente Denekamp de paasvuren weer voorbereid. Dat hiervoor alleen takhout/onbehandeld houtafval gebruikt mag worden, is natuurlijk wel bekend.
Maar toch wordt dat nog eens benadrukt, omdat het steeds weer voorkomt dat ander materiaal bij het paasvuur wordt gegooid, zoals boomwortels, autobanden, geverfd- behandeld houtafval, kunststoffen en bladafval.

Dorp Denekamp
Het paasvuur in dorp Denekamp is op 't Goor. Gelegenheid voor het "aanleveren" van snoei- en ander houtafval is er van 16 maart tot en met 30 maart a.s. tot 12.00 uur. Om te voorkomen dat er rommel wordt afgeladen, is hierbij toezicht aanwezig.
De openingstijden zijn van 's-morgens 10.00 uur tot 's avonds 19.00 uur.

SERVICE VERLENING "DE BEURS" OLDENZAAL in de gemeente Denekamp Kringloopbedrijf De Beurs wil een bijdrage leveren aan het behoud en/of verbetering van het milieu door
het bevorderen van hergebruik van afvalproducten. Grof huishoudelijk afval bestaat voor een belangrijk deel uit herbruikbare producten of grondstoffen. Bij grof huishoudelijk afval moet u denken aan alle spullen die bij een normaal huishouden horen en die niet via het gebruikelijke kanaal verwijderd kunnen worden, bijvoorbeeld omdat ze te groot zijn (meubels, huisraad,etc.). Deze spullen worden door De Beurs aan huis afgehaald. Herbruikbaar zijn alle producten die onmiddellijk of na relatief weinig uit te voeren handelingen (reparatie,schoonmaak,etc.) wederom in omloop kunnen worden gebracht. Kringloopbedrijf De Beurs stimuleert een zo hoog mogelijk hergebruik van het ingezamelde grof huishoudelijk afval. Voor de inwoners van de gemeente Denekamp bestaat de mogelijkheid om het grof huishoudelijk afval gratis af te laten halen door het kringloopbedrijf. Hierbij kunt u denken aan:


* groot huisraad: meubelen, bedden, kasten, enz;
* klein huisraad: potten,pannen,servies, lampen;
* en verder nog: boeken, speelgoed, (brom) fietsen, oude metalen.
Wit- en bruingoed
Onder wit- en bruingoed wordt verstaan: alle apparaten waar een stekker aan zit of die voorzien zijn van een accu of batterij. Al deze apparaten kunnen gratis worden afgehaald door kringloopbedrijf De Beurs.
Hierbij kunt u denken aan:

WITGOED

* drogers, fornuizen, was- en afwasmachines, koel- en vriesapparatuur;

* keukenapparatuur en stofzuigers.

BRUINGOED

* radio's tv's video's;

* computers (incl. randapparatuur).

Wat neemt DE BEURS niet mee?
Puin-,tuin-, bouw- en sloopafval worden niet meegenomen via de reguliere inzameling. Wel bestaat de hieronder genoemde mogelijkheid om voor deze categorieën gebruik te maken van de Select Service Kar.

Informatie
Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u het volgende nummer bellen: 0541 - 510934.
De Beurs komt, na melding, binnen uiterlijk 5 werkdagen langs om uw spullen af te halen.
Via onze winkels in Tubbergen (Molenstraat 4) Oldenzaal (Lyceumstraat
1) en Losser (Gronausestraat 9a) verkopen wij de opnieuw te gebruiken goederen. In deze overzichtelijke ingedeelde winkels vindt u al deze artikelen terug tegen buitengewoon aantrekkelijke prijzen. Bovendien is de loods aan de Ainsworthstraat 14 in Oldenzaal dinsdag t/m zaterdag geopend voor verkoop.

Select service kar
Het is mogelijk door Kringloopbedrijf De Beurs een aanhangwagen (inhoud 1 m³) bij u thuis te laten plaatsen voor het inzamelen van grof huishoudelijk afval. De Select Service Kar wordt gehaald en gebracht. Trekhaken, het lastig manoeuvreren op kleine ruimtes, lange wachttijden op afvalbrengpunten en het halen en terugbrengen van een gehuurde aanhangwagen behoren hiermee voor u dus definitief tot het verleden.

COMPONENT

TARIEF (per 0,5 m³)


* oud ijzer

10,--


* Wit- en bruingoed

10,--


* schoon hout (geen geïmpregneerd hout en spaanplaat)
20,--


* tuin- en snoeiafval

15,--


* schoon puin ( zonder ijzerwerk,zand en gips e.d.)
25,--


* overig restafval

20,--

Schoorsteenpuin en auto- en tractorbanden mag u niet aanbieden.

Winkels
De tarieven zijn inclusief stortkosten, huur en het halen en brengen van de aanhangwagen en gebaseerd op het gebruik van de aanhangwagen voor 1 dag. Het minimum tarief is 20,--.Voor iedere extra dag wordt 15,--
in rekening gebracht. Bij plaatsing dient een borgsom te worden betaald van 50,--. De werkelijke kosten worden bij het afhalen van de Select Service Kar verrekend met de borgsom.

Informatie select service kar
Mocht u van bovenstaande dienstverlening gebruik willen maken of meer informatie willen, dan kunt u het volgende nummer bellen: 0541-530372.

VERKIEZING TWEEDE KAMER DER STATEN-GENERAAL STEMMEN PER BRIEF

De burgemeester van Denekamp brengt het volgende ter openbare kennis. Het stemmen per brief zal mogelijk zijn voor de volgende categorieën kiezers:


* Nederlanders, die wonen in het buitenland;
* Nederlanders, die wonen in de Nederlandse Antillen of Aruba, als zij ten minste tien jaar in Nederland hebben gewoond;
* Nederlanders, die op 15 mei 2002 in het buitenland werken;
* Een Nederlands gezinslid van c;

* Bovendien moeten zij op 15-05-2002 18 jaar of ouder zijn.
Bij de afdeling burgerzaken (locatie Ootmarsum) zijn formulieren beschikbaar, waarmee in het buitenland wonende of werkzame Nederlanders kunnen ver zoeken om aan de stemming deel te nemen.

Voor de kiezers genoemd onder a en b dienen de formulieren op 2 april 2002 te zijn ontvangen door de burgemeester en wethouders van 's-Gravenhage.

Uiterlijk 2 april 2002 moeten de formulieren van de kiezers genoemd onder c en d ontvangen zijn ter gemeentesecretarie waar zij ingeschreven zijn.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de afdeling burgerzaken (locatie Ootmarsum), telefoon 0541-854312 of 854314.

KOOPZONDAG, tweede paasdag
Het college van burgemeester en wethouders heeft maandag 1 april ( tweede paasdag) als extra koopzondag aangewezen voor de dorp Deurningen, Rossum, Saasveld en Weerselo.
Deze koopzondag heeft dus betrekking op de voormalige gemeente Weerselo.
Verhuur visvijver Ootmarsum
Het College van Burgemeester en Wethouders heeft met terugwerkende kracht tot 1 januari 2002 besloten de visvijver in Ootmarsum te verhuren aan hengelsportvereniging Het Dinkelland uit Denekamp. Deze vereniging zal zorgdragen voor het reguleren en op peil houden van de visstand in de vijver, het behoorlijk en ordelijk schoonhouden van de gronden (m.n. de oevers) die mogen worden betreden en het uitvoeren van controles voortvloeiende uit de naleving van de overeenkomst die het college met de vereniging heeft gesloten.

In die overeenkomst is opgenomen dat personen tot 16 jaar en personen van 55 jaar en ouder vrij mogen vissen in de vijver; personen in de leeftijd vanaf 14 jaar dienen echter wel in het bezit te zijn van een geldige sportvisakte. Personen in de leeftijd van 16 tot 55 jaar die in de vijver willen vissen dienen lid te zijn van "Het Dinkelland".

Lidmaatschapskaarten en overige visvergunningen zijn verkrijgbaar bij de VVV in Ootmarsum.
Voor een lidmaatschapskaart voor de vijver in Ootmarsum heeft u de keuze tussen week- en jaarkaarten. Daarnaast verkoopt de VVV ook de grote vergunningen en jeugdvergunningen en de sportvisakte.

Buiten kantooruren van de VVV kunt u voor lidmaatschapskaarten en vergunningen terecht bij de heer G.G.J. ten Buuren, de Brake 4 in Ootmarsum, tel. 293965.
Voor meer informatie over hengelsportvereniging Het Dinkelland kunt u zich wenden tot de secretaris van deze vereniging, de heer J.B. Sombekke, tel. 354593.

Per persoon mag met maximaal 2 hengels, eventueel voorzien van opwindmechanismen, in de vijver worden gevist. Het is verboden tussen 's avonds 22.00 uur en 's morgens 07.00 uur in de vijver te vissen. Bij nachtvorst, dan wel bij kans op nachtvorst is het eveneens verboden in de vijver te vissen.

VERGADERINGEN

Commissie voor de Bezwaarschriften

Donderdag 4 april 2002, aanvang 19.45 uur, locatie gemeentehuis Denekamp.
Secretaris is de heer J.M.A. Engelbertink.

De agendapunten zijn bij het samenstellen van deze pagina nog niet bekend.
Inlichtingen bij de secretaris, de heer J.M.A. Engelbertink, telefoon: 854186, gemeentehuis Denekamp.

BESLUITEN VAN DE GEMEENTERAAD
De gemeenteraad heeft in de vergadering van 21 maart jl. onder andere de volgende besluiten genomen:


* Grond en opstallen van A.L.M. Wilbers, Nordhornsestraat 130, Denekamp ten behoeve van randweg zijn aangekocht;
* Eerder aangekochte grond en opstallen van de fam. Kleissen, Echelpoelweg 20, Weerselo zijn verkocht;

* Het bezwaarschrift van de heer C.F.A. Meijer, Veldweg 6, Noord Deurningen tegen afwijzing verzoek planschadevergoeding is ongegrond verklaard;

* Het bezwaarschrift van de heer R.W.M. Pikkemaat, Nordhornsestraat 190, Noord Deurningen tegen besluit toekenning planschadevergoeding is gedeeltelijk ongegrond en gedeeltelijk gegrond verklaard;

* De Jubileumregeling voor lokale organisaties is vastgesteld;
* Besloten is tot herinrichting terrein 't Goor, Denekamp;
* Het voorbereidingsbesluit voor de realisering van de brede school Ootmarsum is vastgeseteld;

* Het verzoek om wijziging van het bestemmingsplan 'Buitengebied Ootmarsum' voor bouw woning aan Almelosestraat, Ootmarsum is afgewezen;

* Het voorbereidingsbesluit nieuwbouw op perceel Sint Remigiusstraat 9, Weerselo is vastgesteld;

* De Tarieventabel 2002 van Legesverordening Denekamp 2001 is gewijzigd (1e wijziging).

OFFICIËLE PUBLICATIES

RUIMTELIJKE ORDENING:

Ontwerp-gedoogbeschikking
Met ingang van 2 april 2002 ligt bij het taakveld Ruimtelijke Ordening, locatie Weerselo, gedurende een termijn van vier weken ter inzage de ontwerp-gedoogbeschikking voor Bruins Horeca Saasveld B.V. te Saasveld. De beschikking voorziet in het zes keer per jaar gedogen van het gebruik van een weiland hoek Darfeldsweg / Gravenallee, perceel sectie B, nummer 3705 als parkeerterrein ten behoeve van gasten van Partycentrum Bruins. De beschikking geldt, in afwachting van een alternatieve locatie, voor een periode van maximaal drie jaar en beoogt de parkeer- en geluidsoverlast in de bebouwde kom van Saasveld op piekdagen (dagen waarop Partycentrum Bruins het maximaal aantal gasten verwacht) te beperken.
Tijdens genoemde periode kunnen belanghebbenden hun zienswijze omtrent het ontwerp kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Voorgenomen vrijstellingen op grond van artikel 10 en 9 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening
Bij Burgemeester en Wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het vergroten van een woonhuis t.b.v. inwoning aan de Priorweg 9 in Denekamp (20020080).
Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Buitengebied", aangezien de inhoud van het woonhuis meer bedraagt dan 600m³. Burgemeester en Wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 10, lid D, sub 1 (maximaal 700m³) van het bestemmingsplan.

Bij Burgemeester en Wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het vergroten van een kantoorgebouw aan de Denekamperstraat 45a in Ootmarsum (20020132).
Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Ootmarsum, herziening 1978", aangezien de maximale bouwhoogte wordt overschreden. Burgemeester en Wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 9, lid 4 van het bestemmingsplan.

Deze verzoeken om vrijstelling liggen met ingang van 29-3-2001 gedurende twee weken ter inzage bij het taakveld Bouw- en woningtoezicht, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken.
Voornemen tot het verlenen van vrijstelling ex. Artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening
Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen ten behoeve van -vervangende- nieuwbouw van een galerie en appartement aan de Gasthuisstraat 6 in Ootmarsum. Op grond van artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ligt het voornemen met ingang van 2 april 2002 gedurende een periode van vier weken ter inzage bij het taakveld Milieu, locatie Weerselo. Gedurende vermelde periode kan een ieder zijn inspraakreactie omtrent dit voornemen schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp. Voorgenomen vrijstelling op grond van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening
Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan de volgende werken in het kader van de ruilverkaveling Volthe:

* Verlegging van de Rodeveldweg;

* In cultuur brengen deel Voorhoeksweg;

* In cultuur brengen zijweg Vogelpoelweg;
* In cultuur brengen deel Wiekermedenweg;
* In cultuur brengen Scholtenlindeweg;

* In planten en in cultuur brengen noordelijk deel Voltherveldweg;
* In cultuur brengen zijweg Huneborgweg.

Het voornemen ligt met ingang van 29 maart 2002 gedurende een periode van vier weken ter inzage bij het taakveld Ruimtelijke Ordening, locatie Weerselo. Gedurende voornoemde periode kan een ieder zijn zienswijze omtrent dit voornemen schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Verzoek om vrijstelling op grond van artikel 19, lid 3, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening
Met ingang van 2 april 2002 ligt bij het taakveld Milieu, locatie Weerselo, gedurende een periode van vier weken ter inzage een aanvraag tot het verlenen van vrijstelling op grond van artikel 19, lid 3, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening van het Bestemmingsplan voor gronden gelegen in de kern van Ootmarsum. Deze aanvraag betreft de wijziging van het gebruik van het pand Kloosterstraat 6 in Ootmarsum (plaatselijk bekend als De Klep) van 'garages, pakhuizen, o.d.' in 'woning, galerie of kantoor', met name gericht op de vestiging van 'Kloosterhof kunst en antiek". Gedurende voornoemde periode kan een ieder zijn zienswijze omtrent dit voornemen schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Tevens hebben Burgemeester en Wethouders het voornemen om aan de volgende verzoeken om een vrijstelling van het geldende bestemmingsplan op basis van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking te verlenen bouwen van een Mariakapel aan de Westenveldweg 0 (kadastraal nummer M 764) in Tilligte;
Dit verzoek om vrijstelling ligt met ingang van 29-3-2002 gedurende vier weken ter inzage bij het taakveld Bouw- en woningtoezicht, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken.

BOUWEN

Ingekomen aanvragen om bouwvergunning en meldingen bouwvoornemen

Burgemeester en Wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvragen bouwvergunning c.q. meldingen bouwvoornemen zijn ingekomen:


* Jonkershoesweg 1 in Lattrop-Breklenkamp: bouwen van een tuinhuisje met overkapping;

* Van Sybergstraat 7 in Ootmarsum: plaatsen van een tuinhuisje;
* Lemselosestraat 11 in Weerselo: plaatsen van een overkapping;
* Het Eertman 15 in Weerselo: vergroten van een woning;
* Het Eertman 13 in Weerselo: vergroten van een woning;
* Sint Remigiusstraat 3 in Weerselo: gedeeltelijk verbouwen en vergroten van een woning;

* Koninksweg 26 in Saasveld: gewijzigd uitvoeren verbouw woning;
* Deurningerstraat 35 - 37 in Deurningen: vergroten van een woning;
* Hakselaar 2 in Denekamp: bouwen van een woonhuis;
* Hakselaar 70 in Denekamp: bouwen van een woonhuis;
* De Mors 63 in Ootmarsum: het dichtzetten van een overkapping;
* Clematisstraat 46 in Denekamp: uitbreiden van een schuur en
* de Oldenzaalsestraat 0 (kadastraal sectie P, nummer 806, 1150 en 1151) in Denekamp: bouwen van een fietstunnel.

De plannen kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij het taakveld Bouw- en woningtoezicht van de cluster Ruimte, locatie Weerselo.
Verleende bouwvergunning en positieve reacties op meldingen bouwvoornemen
Burgemeester en Wethouders van Denekamp hebben besloten bouwvergunning te verlenen voor c.q. positief te reageren op de volgende bouwplannen:
* Wolbertdijk 4 in Weerselo: het bouwen van een vleesvarkensstal en het uitbreiden van een machineberging (2-5-2002);
* Huupoolweg 5 in Saasveld: het bouwen van een garage t.v.v. bestaande bijgebouwen (2-5-2002) en de Wanne 7 in Rossum: het bouwen van een erker (2-5-2002).

Deze besluiten kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij het taakveld Bouw- en woningtoezicht van de cluster Ruimte, locatie Weerselo.
Krachtens het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kunnen tegen deze besluiten bezwaren worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Denekamp, Postbus 11, 7590 AA Denekamp. De uiterste datum waarop uw bezwaarschrift moet zijn ontvangen staat tussen haakjes achter de vergunning genoemd.

VERKEERSBESLUITEN

Verkeersbesluit ten behoeve van de Weerselose Markt. Burgemeester en wethouders van Denekamp hebben besloten een verkeersbesluit te nemen voor het treffen van verkeersmaatregelen bij de extra bijzondere Weerselose markten op Tweede Paasdag, Koninginnedag, Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag. Op deze dagen zullen de volgende maatregelen worden genomen:


* De Stiftstraat en de Rudolf Wilminklaan zijn afgesloten voor doorgaand verkeer;

* Er geldt een aanvullend parkeerverbod aan weerszijde van de volgende wegvakken:

+ Abdijweg, voor zover gelegen tussen de aansluiting Boerkampsmorsweg en garage Reinders;

+ Beekdorpweg, voor zover gelegen tussen de Bornsestraat en de Akkerhuisweg;

+ Plegtweg, voor zover gelegen tussen de Bornsestraat en de Overesweg;

* Een aanvullend dubbelzijdig stopverbod op de Bornsestraat, gedeelte vanaf het marktterrein tot aan de aansluiting Kemermansweg;

* Snelheidsbeperking van 80 naar 30 km per uur voor gedeelte Bornsestraat, gelegen tussen de huisnummers 4 en 19;
* Eenrichtingsverkeer voor de Plegtsweg tussen de Bornsestraat en de Overesweg.

Ter inzage legging en bezwaar.
Het betreffende verkeersbesluit ligt samen met de bijbehorende tekening tijdens kantooruren ter inzage bij het taakveld Civiele Werken, Burg. Scholtensplein 1 te Weerselo.
Tegen dit besluit kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Inlichtingen over de procedure zijn te verkrijgen bij genoemd taakveld, tel. 584257.

OVERIGE INGEKOMEN AANVRAGEN OM VERGUNNING

De afgelopen periode zijn de volgende aanvragen ontvangen:


* Stichting Grasbaanraces Lattrop, voor het organiseren van een motorevenement van 10 t/m 12 augustus 2002 op 't Pandoer te Lattrop;

* Kemveldloop, Tilligte, voor het organiseren van een hardloopwedstrijd op 31 juli 2002 te Tilligte;
* Buurtcomitè Meyboomstraat Ootmarsum, voor het organiseren van een buurtfeest op 1 juni 2002.

Deze aanvragen liggen vanaf morgen gedurende 4 weken ter inzage in de locatie Ootmarsum, bureau Burgerzaken In die periode kunnen zienswijzen bij de gemeente kenbaar worden gemaakt wat zowel mondeling als schriftelijk kan. Hierbij svp aangeven of men gehoord wil worden.

OVERIGE VERLEENDE VERGUNNINGEN

De afgelopen periode zijn de volgende vergunningen verleend:


* het houden van een collecte in de periode van 22 tot en met 27 april 2002 in het dorp Saasveld ten behoeve van het Oranje Comitè;
* het houden van een loterij op 23 juni 2002 op het concoursterrein tegenover de manege "de Zonnebeek" te Denekamp door ponyclub "de Kanaalruiters";

* het houden van een collecte in de periode 26 tot en met 31 augustus 2002 in Saasveld door de E.H.B.O. vereniging "St. Liduina" ten behoeve van deze vereniging;

* het houden van een donateursactie in de periode van 26 tot en met 31 augustus 2002 in de parochie Ootmarsum door de Katholieke Ootmarsumse Sport Club;

* De Koninklijke Muziekvereniging St. Caecilia voor het organiseren van trekker-trekwedstrijden op 5 mei 2002 van 10.00 tot 18.00 uur, op een terrein achter cafè Franken Volmerink, gelegen aan de Bornsestraat te Saasveld;

* Schietvereniging Deurningen '75 voor het houden van vogelschietwedstrijden op 30 april 2002 van 13.00 tot 20.00 uur op het sportcomplex "het Hoge Vonder", aan de Pastoor Havinkstraat te Deurningen.

Binnen 6 weken na de datum waarop het besluit is toegezonden aan de aanvrager kunnen belanghebbenden hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat de vergunning heeft verleend. Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot het taakveld Burgerzaken tel: 0541-854317 of 854311.

Voor het ontsteken van de volgende paasvuren is vergunning verleend:


* de Enktermorsweg te Agelo op zondag 31 maart 2002 om 20.30 uur;
* het recreatiepark 't Goor aan de Berghumerstraat te Denekamp op zondag 31 maart 2002 om 20.00 uur;

* de Ootmarsumsestraat te Tilligte op zondag 31 maart 2002 om 20.00 uur;

* de Wenshofsteeg te Weerselo op zondag 31 maart 2002 om 20.00 uur;
* de Boschweg/Kroezenboomweg te Rossum op zondag 31 maart 2002 om 20.00 uur;

* de Wittebergweg te Oud Ootmarsum op zondag 31 maart 2002 om 20.30 uur;

* de Dulderbroekweg te Saasveld op zondag 31 maart 2002 om 20.00 uur;

* de Steenbergweg te Nutter op zondag 31 maart 2002 om 20.30 uur;
* de Wiemselweg/Laagsestraat te Oud Ootmarsum op zaterdag 30 maart 2002 om 17.00 uur;

* de Dalweg te Nutter op zondag 31 maart 2002 om 21.00 uur;
* de Wiekerstraat te Rossum op zondag 31 maart 2002 om 20.30 uur;
* de Gammelkerstraat te Deurningen op zondag 31 maart 2002 om 21.00 uur;

* de Paalmaatsdijk 1 te Weerselo op zondag 31 maart 2002 om 21.00 uur;

* de Vliegveldstraat te Deurningen op zondag 31 maart 2002 om 20.00 uur;

* de Everlostraat te Rossum op zondag 31 maart 2002 om 20.00 uur;
* de Bentertsteeg te Rossum op zondag 31 maart 2002 om 19.30 uur;
* de Paaskampstegge, omgeving Almelosestraat, te Ootmarsum op zondag 31 maart 2002 om 20.30 uur. (De paasweide (Ootmarsum) blijft tot en met zaterdag 30 maart 2002 17.00 uur gesloten voor publiek).

Binnen 6 weken na de datum waarop het besluit is toegezonden aan de aanvrager kunnen belanghebbenden hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat de vergunning heeft verleend. Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot het taakveld Burgerzaken tel: 0541-854317 of 854311.

COLLECTEVERGUNNING
Het college van burgemeester en wethouders heeft voor week 14, van dinsdag 2 april t/m zaterdag 6 april a.s. vergunning verleend voor het collecteren door Hersenstichting Nederland in de gehele gemeente Denekamp.

Het college van burgemeester en wethouders heeft voor week 14, van dinsdag 2 april t/m zaterdag 6 april a.s. aan de St. Remigiusharmonie vergunning verleend voor het houden van een donateursactie in het dorp Weerselo.
OVERIGE MEDEDELINGEN
WONINGSTICHTING St. JOSEPH, Postbus 20, 7595 ZG WEERSELO. Voor verhuur komt beschikbaar onze woning:
Kerkweg 13 in Deurningen.
Het betreft een: èèngezinswoning met berging.
Huurprijs van de woning per maand: 318,17.
Aanvaarding: per 1 mei 2002.

Voor verhuur komen op termijn beschikbaar onze woningen:
* Bijenlaan 36 in WEERSELO. Het betreft een: èèngezinswoning met berging, traplift en diverse aanpassingen.
Huurprijs van deze woning per maand: 389,15. Aanvaarding: okt/nov. 2002;

* De Voortmors 46 in WEERSELO. Het betreft een èèngezinswoning met berging.
Huurprijs van deze woning per maand: 385,03. Aanvaarding: okt/nov. 2002;

* Van de Capellenstraat 3 in WEERSELO. Het betreft een èèngezinswoning met berging.
Overname garage.
Huurprijs van deze woning per maand: 346,26. Aanvaarding: okt/nov. 2002;

* Robertstraat 26 in WEERSELO. Het betreft een èèngezinswoning met berging.
Overname garage/keuken.
Huurprijs van deze woning per maand: 345,45. Aanvaarding: okt/nov. 2002;

* Bijenlaan 26 in WEERSELO. Het betreft een èèngezinswoning met berging.
Overname schuur/carport.
Huurprijs van deze woning per maand: 393,97. Aanvaarding: okt/nov. 2002.

Uw interesse kunt u binnen èèn maand na heden schriftelijk kenbaar maken aan het Bestuur van de Woningstichting St. Joseph. Voor nadere inlichtingen elke eerste en derde maandagavond van de maand tussen 19.00 uur en 19.30 uur op ons kantoor aan de Gunnerstraat 19 in Weerselo.
Telefoon kantoor: 0541-661695.
PAPIERINZAMELING IN DEURNINGEN
De leden van het jeugdbestuur van DSVD zamelen zaterdag 30 MAART het oud papier in op de parkeerplaats bij de ABTB (Bijen) uitsluitend tussen 9.00 en 12.00 uur.
Er is hulp aanwezig te helpen bij het storten van het in de containers.
Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer H. Scholten, telefoon: 074- 2775602 of 074- 245607 (werk).