Gemeente Wassenaar

Vrijwilligersmedailles voor Openbare Orde en Veiligheid 28-03-2002

Op woensdag 27 maart jongstleden heeft de burgemeester van Wassenaar, mr.J.H.A. van den Muijsenberg, als erevoorzitter van het Rode Kruis, afdeling Wassenaar twee Vrijwilligersmedailles voor Openbare Orde en Veiligheid uitgereikt aan de heer M.F. van der Feen en mevrouw M. van der Holst-van der Berg.

De onderscheidingen worden aan betrokkenen toegekend vanwege hun vele verdiensten voor het Rode Kruis afdeling Wassenaar.

De heer Van der Feen is actief betrokken bij de EHBO-opleidingen, de bloedafnameavonden en de oefeningen van de Geneeskundige Hulp Groep. Daarnaast is hij q.q. lid van het afdelingsbestuur. Mevrouw Van der Holst is reeds vele jaren actief voor de Geneeskundige Hulp Groep en verricht tevens vele werkzaamheden voor het Rode Kruis. Naast het feit dat zij ingezet kan worden bij rampsituaties, is zij actief bij evenementen en langs de sportvelden om eerste hulp te verlenen.

Sinds 1 april 1998 is een Koninklijk besluit in werking getreden op grond waarvan vrijwilligers van het Rode Kruis in aanmerking kunnen komen voor de Vrijwilligersmedaille voor Openbare Orde en Veiligheid. Het gaat hier om een speciale Koninklijke onderscheiding, opgenomen in de rijden der Nederlandse Orden. De onderscheiding wordt vanwege Hare Majesteit de Koningin, door het bestuur van het Rode Kruis en op voordracht van de afdelingen verleend. Criterium is dat een vrijwilliger bij het Rode Kruis meer dan 10 jaar in parate dienst betrokken is bij de actieve hulpverlening.

De heer Van der Feen en mevrouw Van der Holst zijn de eerste Wassenaarders die deze onderscheiding ontvangen.