Korps: Flevoland, plaats: District Noord 28-03-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Bernadet Timmer, 06-22779361

Rijden onder invloed
LELYSTAD - Op de Houtribdreef is in de nacht van woensdag op donderdag een 46-jarige automobiliste uit Lelystad aangehouden wegens rijden onder invloed. De vrouw reed ter hoogte van de Kempenaar op de Houtibdreef, om vervolgens af te slaan richting de Houtribweg. Bij een controle werd de vrouw aangehouden. Ze bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademanalyse wees een promillage uit van 545 ug/l (1,2 promillage). De vrouw kreeg een rijverbod van vijf uren en een procesverbaal.

Op de Westerdreef werd woensdagnacht een 34-jarige Lelystedeling aangehouden. De automobilist bleek onder invloed te verkeren van alcohol. Hij blies 420 ug/l (0,95 promillage). De man kreeg een rijverbod van vier uren en een procesverbaal uitgereikt.

Veel te hard
DRONTEN De politie hield woensdagmiddag een controle met de videowagen rondom Dronten. Op de Vogelweg reed een 22-jarige bestuurder uit Biddinghuizen 135 (na meetcorrectie) 130 kilometer per uur. Op die weg geldt een maximale snelheid van 80 kilometer per uur. Het rijbewijs van de man werd daarom ingevorderd.

Aanrijding met letsel
LELYSTAD - Bij een botsing op de T-splitsing Gordiaandreef met de Zuigerplasdreef is een 50-jarige man uit Lelystad, woensdagavond licht gewond geraakt. De Lelystedeling reed op de Gordiaandreef en stopte om voorrang te verlenen. Een 34-jarige automobilist uit Lelystad, reed achter hem, maar zag te laat dat er voor hem gestopt werd. Een kop/staartbotsing volgde. De 50-jarige automobilist raakte daarbij licht gewond aan het hoofd. Hij werd ter plaatse behandeld door GGD-ambulancepersoneel.