HOUT EN BOUWBOND CNV

Bouwbonden breiden acties na Pasen uit

In de twee afgelopen weken is er op beperkte schaal, maar wel bij bedrijven waar het werk onder druk staat, gestaakt.Als er na Pasen nog geen CAO voor de bouw is, zullen de acties worden uitgebreid.Hierbij worden twee belangrijke uitgangspunten door de bonden gehanteerd. De acties moeten pijn doen bij werkgevers en het aantal stakers wordt langzaam aan opgevoerd. Hiermee wordt de druk op werkgevers vergroot, met als doel de onderhandelingen te laten hervatten.Door de bonden wordt niet uitgesloten dat er op een aantal bouwlocaties ook kortdurende stakingsacties worden georganiseerd.

In Noord-Holland en Utrecht zullen vanaf 2 april bestuurders en kaderleden van de bonden op pad gaan om stakingen uit te roepen. Gewerkt wordt vanuit 6 plaatsen. Per plaats wordt bepaald welke bouwlocaties in staking gebracht worden.

Vanaf 2 april is het Regionaal Actie Centrum (RAC) van de bonden in Diemen van 's morgens 07.00 uur tot 's avonds 19.00 uur telefonisch bereikbaar. Leden kunnen hier terecht voor nadere informatie en voor het aanmelden van hun bouwlocatie om voor staking in aanmerking te komen. Het telefoonnummer van het RAC is 020 - 699 13 68.

Voor de redactie,