Artsennet

Invoering AMS GGZ: lastige situatie

Bij eerder overleg werd afgesproken dat GGZ Nederland de concept AMS GGZ-regeling aan hun achterban zou voorleggen om te bepalen in hoeverre deze regeling voor de instellingen uitvoerbaar was en of de AMS op sectorspecifieke onderdelen moet worden aangepast. Ook kregen de leden van GGZ Nederland een enquête over de hoofdpunten van de regeling. Hieruit bleek dat de regeling niet voldoende aansluit bij de wensen en eisen van de instellingen.

LAD niet tevreden
LAD-directeur Van Bolderen typeert het overleg als teleurstellend. Hij vindt het te ver gaan om de hele regeling ter discussie te stellen. Bovendien moet de afspraak op CAO-niveau over invoering van de AMS-regeling worden nagekomen. Ook heeft er na het eerste bestuurlijk overleg in september een (technische) vertaling naar de GGZ plaatsgevonden, waarbij de LAD er van uitging dat daarover een terugkoppeling plaatsvond en niet de aanzet tot afschaffing van de regeling.

Nieuw overleg
LAD en GGZ Nederland hebben een afspraak gemaakt voor een nieuw bestuurlijk overleg. Het streven is om dit voor 1 juni 2002 af te ronden. Als dit niet lukt, zal de LAD met haar leden nader overleg voeren over de te volgen koers. De leden hebben al vaker aangegeven dat zij niet kunnen accepteren dat zij achterblijven bij de ontwikkelingen van hun collegas in de algemene ziekenhuizen, waar de implementatie van de AMS in volle gang is.

Hieronder kunt u de integrale teksten van de concept AMS GGZ-regeling nog een keer nalezen:

* Integrale teksten concept AMS GGZ