Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Schoonmaak is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

28-03-2002

Stadsdeel Amsterdam Noord trekt zich nog altijd niets aan van lot schoonmakers

Het stadsdeel Amsterdam Noord weigert zich iets aan te trekken van het lot van de veertig schoonmakers, die de scholen in het stadsdeel schoonmaken. Het stadsdeel wil, tegen alle regels in, het schoonmaakcontract al per 1 april aanstaande aan een ander bedrijf gunnen.

CNV Schoonmaak uitte gisteren kritiek op deze gang van zaken, maar het stadsdeel trekt zich daar vooralsnog niets van aan. Sterker nog, vandaag worden er gewoon onderhandelingen gevoerd met een ander schoonmaakbedrijf (MAS).
"Dat is tegen alle regels", zegt Arjen Slagboom van CNV Schoonmaak. "Ten eerste moet zo'n groot contract, volgens de Europese wetgeving, openbaar worden aanbesteed. Dat is niet gebeurd. Ten tweede moeten de schoonmakers, die nu nog bij schoonmaakbedrijf SGA werken, de tijd krijgen om te bedenken of ze bij SGA willen blijven werken of meegaan naar het nieuwe schoonmaakbedrijf. Zo hoort dat bij een contractwisseling. Maar de schoonmakers weten nu officieel nog van niets, terwijl het nieuwe contract maandag al in zou moeten gaan!"

De bond heeft schoonmaakbedrijf MAS met klem geadviseerd om onder deze omstandigheden géén contract aan te gaan met stadsdeel Amsterdam Noord. "Daarmee overtreedt MAS de Europese regels", zegt Slagboom. CNV Schoonmaak vindt dat het stadsdeel Amsterdam Noord de schoonmakers correct moet behandelen en het contract met SGA moet verlengen.

Nadere inlichtingen:

Arjen Slagboom, vakgroepbestuurder CNV Schoonmaak 023-5684670
Kees de Vos, CNV-persvoorlichter
030-6348244