Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 28-03-2002
Persberichten van donderdagmorgen 28 maart 2002 Bert Peters, 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Alcomobilist bijna te water

EMMER-COMPASCUUM. Gisteravond kreeg de politie een melding over een dronken automobilist. De man, een 59-jarige inwoner van Papenburg, dreigde met zijn auto het kanaal bij Emmer-Compascuum in te rijden. Aangekomen op de plaats trof men de man met zijn auto in de berm, hij stond op het punt om het kanaal in te kantelen. De man had zijn deur op slot, waardoor de politie de rechter voorruit in moest slaan om hem te kunnen bevrijden. Hij werd meegenomen naar het bureau, waar hem een bloedproef is afgenomen.

Alcomobilist aangehouden

VALTHERMOND. Gisteravond heeft de politie een 50-jarige man uit Valthermond aangehouden op het Zuiderdiep. De man werd een blaastest afgenomen. Hij blies 0,8 promille.
Er werd hem een rijverbod van twee uur opgelegd.

Racefietsster gevallen

EEN. Gistermiddag werd de politie bij een brand weggeroepen om naar een ongeval met letsel te gaan. In Een bleek een 70-jarige vrouw met haar racefiets over de kop te zijn geslagen. Zij had verkeerd geschakeld en was daardoor de macht over het stuur verloren. De vrouw werd met vermoedelijk een gebroken neus en gebroken hand naar het ziekenhuis gebracht.

Autos gestolen

ZUIDLAREN. Gisteravond deed een 29-jarige vrouw melding van diefstal van haar auto. Ze had haar zwarte Mazda 626 geparkeerd bij het zwembad in Zuidlaren. Ze was daar samen met haar moeder en vriendin gaan zwemmen. Toen ze na het zwemmen terugkwamen op de parkeerplaats bleek de auto, met volle tank te zijn ontvreemd.

EMMEN. Vannacht tussen 23.00 en 2.00 uur is een Mercedes Vito gestolen vanaf het Marktplein in Emmen. De 25-jarige eigenaar deed hiervan melding. In de bedrijfsauto waren nog diverse goederen aanwezig. Schadebedrag onbekend.

Woninginbraken

ORVELTE. Gisteravond tussen 17.30 en 20.45 uur is in een woning aan het Oranjekanaal NZ ingebroken. De 56-jarige bewoonster ontdekte bij thuiskomst dat de zijdeur was opengebroken en dat de videorecorder was weggenomen. Schadebedrag onbekend.

GIETEN. Gisteravond deed een 67-jarige bewoner aangifte van diefstal uit zijn woning aan de Eexterweg. Tussen 17.30 en 20.30 uur werd een raam aan de achterzijde van de woning geforceerd, waarna uit de woning twee klokken (o.a. Friese staartklok) en sieraden werden weggenomen. Schadebedrag onbekend.

GIETEN. Aan de Weegbree werd gisteravond tussen 18.00 en 01.15 uur ingebroken in een woning. Aan de achterzijde van de woning werd een raam geforceerd. Uit de woning werden sieraden weggenomen. De 55-jarige bewoner deed aangifte. Schadebedrag onbekend.

Winkeldiefstal

EMMEN. Een volhardende getuige zorgde er gistermiddag voor dat twee winkeldieven konden worden aangehouden. De getuige zag dat twee mannen aan de Hoofdstraat een portomonnee weggooiden, waarna hij de mannen lange tijd volgde. Nadat beide mannen een supermarkt aan de Baander binnen waren gegaan werden ze aangehouden door de gewaarschuwde agenten. Beide mannen hadden niet-afgerekende etenswaren onder de kleding verstopt ook hadden ze een gestolen trui bij zich. De weggegooide portomonnee bleek te zijn gerold. Beide mannen, zonder vaste woon- of verblijfplaats (22 en 26 jaar), waarvan de nationaliteit nog niet vast staat, worden ook verdacht van andere kledingdiefstal.

Zakkenrollerij
ASSEN. Gistermiddag werd de portemonnee van een 53-jarige vrouw uit Assen gerold in het centrum van Assen. In de portemonnee zat een bedrag van ruim 200 Euro alsmede haar bankpasje. Toen zij het bankpasje wilde blokkeren bij de bank, bleek er al ruim 2.000 Euro van haar rekening gepind te zijn.

Branden
RODEN. Gistermiddag brak er brand uit in het kantoorgedeelte van een bedrijf aan de Ceintuurbaan Noord in Roden. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak. Hoewel de brand in een vroeg stadium werd ontdekt en de eigenaar zelf probeerde het vuur te blussen, moest toch de brandweer er aan te pas komen. Bij de brand kwam een hond om, die in het kantoor verbleef.

EMMEN. Gisteravond brak omstreeks 22.30 uur brand uit in een caravan, die geparkeerd stond nabij een woning aan de Leemkoelen. De 59-jarige eigenaar werd door een buurmeisje op de hoogte gesteld van de brand. De brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat de caravan geheel verloren ging. De politie houdt ernstige rekening met brandstichting.