Korps: Groningen, plaats: Diverse 28-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 28 maart 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: maatregelen bloemetjesmarkt
De politie houdt vanwege de goede weersverwachting rekening met een groot aantal bezoekers voor de bloemetjesmarkt in Groningen. De politie-inzet richt zich vooral op het begeleiden van het verkeer op de aanrijroutes. De gemeente Groningen heeft duidelijk aangegeven waar de bezoekers kunnen parkeren. De politie adviseert uiteraard om deze aanwijzingen op te volgen. Met betrekking tot het parkeren wijst de politie op het aanwezig hebben van waardevolle spullen in de auto die eventuele autokrakers kunnen aantrekken. Het motto blijft: Buit eruit. Voor wat betreft de binnenstad werkt de politie met een promotieteam die vooral waarschuwen voor zakkenrollers. Dan gaat het niet alleen voor op straat, maar zeer zeker ook op terrassen en in horecagelegenheden. Eventuele potentiële daders kunnen rekenen op een warme belangstelling van politiezijde die niet alleen in uniform aanwezig is, maar ook met enkele agenten in burger. De politie wil uiteraard een goede bijdrage leveren aan een gezellige dag.

Winschoten: personenauto zwaar beschadigd
Bij een botsing tussen een trekker met oplegger, bestuurd door een 56-jarige inwoner van Rouveen, raakte het ander betrokken voertuig, een personenauto, bestuur door een 33-jarige inwoner van Harkstede zwaar beschadigd. Beiden kwamen van de A7 en wilden op de Beersterweg rechtsaf slaan. Daarbij reed de trekker met oplegger enigszins op de linker kant, waardoor de indruk bestond dat deze linksaf zou slaan. De chauffeur echter wilde ook rechtsaf, maar moest een ruime bocht nemen. Op het moment dat hij rechtsaf sloeg bevond de personenauto die ook rechtsaf wilde slaan, zich rechts naast hem, waardoor de auto aan de linkerzijde als het ware opengehaald werd. Gelukkig bleef het bij blikschade. De personenauto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Winschoten: alcomobilist
Een 43-jarige automobilist uit Oude Pekela is woensdagnacht bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij werd op de Mr. D.U. Stikkerlaan in Winschoten gecontroleerd Hij bleek ruim 1 promille in zijn bloed te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Zuurdijk: pony overleeft botsing met auto niet
Een losgebroken pony is woensdagavond op de Electraweg bij Zuurdijk doodgereden na een botsing met een passerende personenauto, bestuurd door een 39-jarige inwoner van Houwerzijl. De automobilist kwam gelukkig met de schrik vrij. Zijn auto werd ernstig beschadigd

Winschoten: fietsster gewond
Een 30-jarige fietsster is woensdagmorgen gewond geraakt nadat ze op de Zeeheldenstraat in haar woonplaats Winschoten werd aangereden door een personenauto, bestuurd door een 35-jarige inwoonster van Oude Pekela. Ze is onder meer met een zware hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval ontstond doordat de automobiliste linksaf sloeg en daarbij de fietsende vrouw op het fietspad over het hoofd zag.

Snelheidscontroles
Op de Kustweg in Delfzijl (maximum 50) zijn donderdagmorgen 293 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 32 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/u. Op de Farmsumerweg in Appingedam (50) werden donderdagmorgen 846 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 8 te hard (hoogste 78 km/u). Op de Hoofdweg in Holwierde (50) werden donderdagmiddag 521 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 23 te hard reden. De hoogst genoteerde reed hier 80 km/u. Op de Farmsumerweg in Appingedam (50) werden daarna 946 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 10 te hard (hoogste 69 km/u).

Groningen: vrouw berooft bejaarde
De politie heeft woensdagmiddag een 30-jarige vrouw uit Groningen in haar woning aangehouden. De vrouw bleek op de Iepenlaan een 74-jarige vrouw van haar tas te hebben beroofd. Een getuige waarschuwde passerende agenten en deze zagen dat de verdachte een woning aan de Populierenlaan binnenging. Op aanwijzing van de getuige werd de vrouw uit de woning gehaald. Zij bekende direct de beroving te hebben gepleegd. In de woning werd ook de tas van het slachtoffer aangetroffen. De verdachte is ingesloten.

Groningen: geknoeid met bromfiets
Op de Pleiadenlaan heeft de politie een 19-jarige Groninger aangehouden. De jongen reed met zijn bromfiets door het rode licht. Toen agenten de bromfiets van de jongen controleerden werd de jongen erg nerveus. Uiteindelijk bleek dat er met het framenummer geknoeid was. De bromfiets is voor een technisch onderzoek aan het bureau geplaatst. De jongen kon bovendien geen certificaat tonen. *Ook een 24-jarige stadjer mocht zijn bromfiets aan het bureau parkeren. Bij controle van het voertuig van de stadjer bleek er eveneens geknoeid met het framenummer. Een onderzoek moet uitwijzen of het voertuig van diefstal afkomstig is. * Een 16-jarige jongen uit Groningen liet eveneens zijn bromfiets aan het bureau staan. Hij bleek geen verzekeringspapieren te kunnen tonen, maar had zijn plof ook opgevoerd. Dit werd vastgesteld na een controle op de rollentestbank.
* Een 19-jarige maaltijdbezorger werd zelf aangehouden. Hij werd gecontroleerd door enkele agenten nadat hij met zijn bromfiets door rood was gereden. De jongen gaf echter direct een valse naam op. Na verhoor aan het bureau gaf hij uiteindelijk zijn echte naam op. Hij ging met enkele forse boetes ter waarde van 175 Euro de deur weer uit.

Groningen : dealen op straat
Op de Bloemsingel wisten agenten woensdagmiddag twee mannen aan te houden. De beide verdachten, een 41-jarige stadjer en een 37-jarige man uit Grootegast, waren op straat drugs aan het verkopen. De 41-jarige Groninger bleek bovendien verdacht te worden van diefstal van pakken koffie uit een supermarkt. De verdachten werden na verhoor weggestuurd.

Groningen: binnenstadsverboden
Bij een controle op de venstertijden in de binnenstad werden woensdagmiddag 24 bestuurders bekeurd voor het rijden in verboden gebieden. De controle werd uitgevoerd in het kader van het binnenstadsproject Schoon, Heel en Veilig en Nait soezn.

Groningen: vrouw opgepakt voor dealen
Een 37-jarige Groningse werd woensdagavond op de Seringenhof aangehouden toen zij in een auto aan het dealen was. Agenten zagen dat de vrouw met twee mannen op de Bornholmstraat in een auto stapten en in de richting van de Oosterparkwijk reden. Op het Seringenhof werd de auto geparkeerd en konden agenten de inzittenden controleren. In de auto werden meerdere bolletjes met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. Aan het bureau bleek dat de beide mannen dope van de vrouw wilden kopen. De vrouw bekende vervolgens dat ze aan het dealen was. De beide mannen, 55 en 46 jaar oud en afkomstig uit Groningen, werden na verhoor weggestuurd De vrouw is voor verder onderzoek ingesloten.

Groningen: man ingesloten na aanranding
In het winkelcentrum Dierenriemstraat werd woensdagavond een 38-jarige stadjer aangehouden. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, viel; een 62-jarige vrouw uit de stad lastig en kuste haar pardoes op haar mond. Beveiligingsmedewerkers zagen de actie van de man en hielden hem aan. Hierbij verzette de verdachte zich hevig en begon naar de beveiligingsmedewerkers te slaan. Uiteindelijk kon de man worden overgedragen aan de agenten die hem ter ontnuchtering insloten.

Haren: fors gezichtsletsel na val met fiets
Een 38-jarige man uit Groningen liep woensdagavond fors gezichtsletsel op toen de man met zijn fiets kwam te vallen. Het slachtoffer reed over het fietspad langs de A28 in de richting van Haren. Vermoedelijk kreeg de man een losse boomtak in zijn voorwiel waarna hij met de fiets over de kop sloeg. Het slachtoffer kwam met behoorlijke snelheid op de straat terecht en liep ernstige verwondingen op. De Groninger werd voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (0,13 Euro/min)