Gemeente Helden

Gemeente Helden ziet groen Op 19 maart heeft burgemeester Kleijngeld een convenant mede ondertekend tussen het Bouwens van der Boijecollege en een aantal door LLTB Limburg vertegenwoordigde 'groene bedrijven'. Het convenant is gericht op het bevorderen van de kwaliteit en het imago van het landbouwonderwijs. Het gaat om inspanningen over en weer die ook ertoe moeten leiden dat leerlingen op grond van de juiste argumenten al dan niet kunnen kiezen voor een bestaan in de landbouwsector in de meeste brede zin van het woord. Belangrijk insteek hierbij is dat goed vakonderwijs in de landbouw in belangrijke mate bijdraagt aan het maatschappelijk perspectief van leerlingen in het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

De gemeente Helden ondersteunt de opvatting dat goede vakgerichte scholing, waarbij onderwijs en bedrijven optimaal afstemmen in belangrijke mate bijdraagt aan het maatschappelijk perspectief van de vmbo-leerlingen. Het convenant bevat de inspanningsbereidheid van de gemeente om samen met de andere partners de kwaliteit en continuïteit van het agrarisch onderwijs in het vmbo te waarborgen.

Ook vanuit de huisvestingsverantwoordelijkheid werkt de gemeente mee aan imagoversterking van het vmbo. Onlangs nog besloot de gemeenteraad tot een forse investering voor aanpassing van het vmbo-college aan het Dr. Poelsplein in Panningen.


-