Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-03-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.00 uur

Telefoon van paashaas gestolen

AMERSFOORT- Woensdagochtend werd de mobiele telefoon van een paashaas uit de auto gestolen.

Omstreeks 09.15 parkeerde een 23-jarige vrouw uit Bilthoven gehuld in een paashaaspak haar auto aan De Beurs om de asbak te legen. Zij liet haar mobiele telefoon in het paashaasmandje op de bijrijderstoel liggen. Bij het legen van de asbak liet ze het portier van de auto open. Toen ze bij de auto terugkwam was de telefoon verdwenen. Door het pak kon de vrouw niet goed zien of horen en is het gebeuren niet door haar opgemerkt.

Verkeerscontrole met lasergun

AMERSFOORT- Woensdagmiddag heeft de politie met gebruik van de lasergun een verkeerscontrole gehouden op de Albert Schweitzersingel.

De controle vond plaats tussen 15.15 en 16.15 uur. In totaal passeerden 150 voertuigen de controlepost. Hiervan reden zeven bromfietsers zonder helm, twee bromfietsers waren van een leeftijd onder de 16 jaar, een bromfietsers reed zonder gele plaat en een bromfietser reed over het fietspad.

Verkeerscontrole op N224

WOUDENBERG- Woensdagochtend heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de N224 Stationsweg Oost.

Tussen 08.15 en 11.15 uur werden in totaal 2359 voertuigen gemeten waarvan 176 de snelheid overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u waar 50 km/u de toegestane snelheid bedraagt.

Aanhouding openbaar dronkenschap

AMERSFOORT- In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een man opgepakt op de Magelhaenstraat wegens openbaar dronkschap.

De 49-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats bezorgde omwonenden omstreeks 01.50 uur geluidsoverlast door op een deur te bonken en aan de brievenbus te klepperen. De politie heeft de man ingesloten ter ontnuchtering.

Aanhouding vernieling
AMERSFOORT- Woensdagavond heeft de politie een vrouw aangehouden aan de Kapelweg nadat zij door het inslaan van een ruit een woning was binnengetreden.

Na vertrek van de eigenaar uit de woning om 17.30 uur, heeft de verdachte de ruit van de achterdeur van de woning ingeslagen. Zij is vervolgens in dronken toestand in het bed van de eigenaar van de woning gaan liggen. Bij thuiskomst trof de eigenaar de vrouw in zijn bed aan. De politie is vervolgens ter plaatse gekomen en heeft de vrouw ingesloten.