Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-03-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.30 uur

Doorrijder aangehouden

IJSSELSTEIN Middels onderzoek heeft de politie de identiteit van een automobilist vast kunnen stellen. De man was op vrijdag 22 maart doorgereden na een aanrijding, waarbij iemand gewond raakte. (Zie persbericht district Lekstroom van zaterdag 23 maart 2002)

Op vrijdagmiddag 22 maart fietste een 64-jarige man uit IJsselstein over de Touwlaan. Daar werd hij van achteren aangereden door een automobilist. De fietser raakte daarbij gewond. In het Sint Antoniusziekenhuis werd geconstateerd dat hij diverse kneuzingen en een wond aan zijn heup had opgelopen. De automobilist reed na de aanrijding door.

Aan de hand van de achtergebleven buitenspiegel stelde de politie een nader onderzoek in. Hierbij slaagde zij erin de identiteit van de verdachte te achterhalen. De verdachte, een 54-jarige man uit IJsselstein, is terzake het doorrijden na een aanrijding gehoord. Hij bekende te zijn doorgereden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Innen boete`s

NIEUWEGEIN Op woensdag 27 maart heeft de politie bij diverse personen boete`s geïnd.

In de avonduren werden diverse inwoners van Nieuwegein die nog een boete open hadden staan, vereerd met een bezoek van de politie. In totaal werden ongeveer 50 adressen met een bezoek vereerd en werd voor een bedrag van ruim 700,- aan boete`s geïnd.

Aanrijding tussen fiets en auto

HOUTEN Op woensdag 27 maart is een fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto.

Rond 08.30 uur reed een 42-jarige automobiliste uit Houten over het Heemraadserf. Bij de kruising met de Loerikseweg verleende zij geen voorrang aan een 45-jarige fietsster uit Houten, die van links kwam. Een aanrijding was het gevolg. Vermoedelijk door de laagstaande zon hadden beide bestuurders elkaar niet gezien.

De fietsster is met vermoedelijk een gebroken enkel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis gebracht.