KNWV

DATUM: 28-3-2002

WEDSTRIJDZEILEN - Sterke seizoensstart voor Dercksen/Booth in de Olympische Tornado

---

De Barcelona Sailing Week vormde de opening van het Olympische zeilseizoen in Europa. Zo ook voor het duo Herbert Dercksen en Mitch Booth die Nederland vertegenwoordigen in de Olympische Tornado zeilklasse. Met een 3e plaats in een veld van 35 boten houden ze hun belangrijkste concurrenten achter zich en beginnen ze het seizoen sterk. De week werd gewonnen door de Zweed Strandberg , Tweede was de Duitse Polgar.

Herbert Dercksen was erg tevreden na afloop. "We hebben niet stil gezeten. De wintertraining in Miami heeft veel geholpen. Het is goed te zien dat we daarvoor beloond worden. Daarnaast zijn wij ook fysiek sterker geworden. Lichter en sterker. Wij proberen samen 155 kilo te zijn. Maar de grote winst was dat wij op het podium stonden en Hagara en Forbes achter ons te hebben."

De belangrijkste concurrenten van het EDS Sailing Team voor het Olympische goud zijn de gebroeders Hagara uit Oostenrijk en het team Bundock /Forbes uit Australië. Hagara won het goud in Sydney en Forbes het zilver in Atlanta, destijds nog samen met Booth. Deze teams kennen elkaar dus door en door en strijden al vele jaren om het Olympische goud, de enige echte hoofdprijs in deze meest spectaculaire en dynamische Catamaran zeilklasse.

Selectie Procedure De Barcelona Week is een van de vele evenementen die dit team vaart onderweg naar kwalificatie voor de Olympische Spelen van Athene 2004. De enige kwalificatie evenemten die tellen voor selectie zijn de Europese- en Wereldkampioenschappen in 2002, 2003 en 2004. De andere Olympische evenementen worden gevaren in voorbereiding daarop of als onderdeel van het trainingsprogramma.

Dercksen en Booth zijn op het moment in het bezit van een A-limiet. Daardoor genieten ze de ondersteuning van NOC/NSF en het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond. Daarnaast worden de catamaran cracks gesteund door hun eigen partner EDS die het eam Booth/Dercksen in staat stelt zich optimaal voor te bereiden om het Olympische Goud te kunnen winnen in Athene.

De eerst volgende evenement is de Prinses Sofia Cup in Palma de Mallorca. Daar zullen maar liefst 85 boten deelnemen en gaat volgende week woensdag 27 april van start. Daarna gaat het EDS Sailing Team trainen in Hyeres Frankrijk waarna de belagrijkste klus van dit jaar volgt, het EK in Vilamura te Portugal van 5 tot 11 mei 2002.

Bron foto: Richard de Jonge

Einduitslag Tornado:
Pos Crew Points

1. Martin Strandberg/Kristian Matiss SWE 13

2. Johannes Polgar/Gunnar Strucma GER 15

3. Mitch Booth/Herbert Dercksen NED 15

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen
---

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Marjorie Kersten (pr@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl