Ingezonden persbericht


Persbericht

28 maart 2002

Nieuwe oplossing voor snelle migratie van IBM VisualAge voor Java naar IBM WebSphere Studio Application Developer ~ Nieuwe tool plaatst software-assets automatisch in Rational's ClearCase oplossing voor softwareconfiguratiemanagement ~

Op de 2002 JavaOne conferentie heeft Rational een nieuwe geautomatiseerde oplossing aangekondigd waardoor ontwikkelteams in IT organisaties snel kunnen migreren van IBM VisualAge voor Java naar IBM WebSphere Studio Application Developer. Dit gebeurt door software-assets van de VisualAge voor Java/Envy repository te verplaatsen naar Rational® ClearCase®.

Door het bieden van naadloze migratie-ondersteuning, assisteert deze nieuwe tool projectleiders die de nieuwe functionaliteiten van IBM WebSphere Advanced Version 4.0 willen benutten, zoals de tools voor ontwikkelproductiviteit en de mogelijkheden voor team samenwerking. IBM WebSphere Studio Application Developer is IBM's J2EE geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE) en bevat Rational® ClearCase® LT. Dit is een versie van Rational's toonaangevende softwareconfiguratiemanagement (SCM) oplossing.

Met CodePro Migrator voor Rational ClearCase kunnen klanten kiezen voor een complete of gedeeltelijke migratie van alle huidige en historische projecten. Rational en Instantiations zullen ook migratiediensten bieden die CodePro Migrator voor Rational ClearCase gebruiken om de overgang van de klant naar IBM WebSphere Studio Application Developer te versnellen.

"IBM klanten die veel zakelijke e-business assets in VisualAge voor Java hebben opgeslagen, beschikken nu over een uitgebreide tool die hen helpt om snel en efficiënt over te schakelen naar de WebSphere Studio Application Developer," zei Scott Hebner, Marketing Director van IBM WebSphere. "Met CodePro Migrator voor Rational ClearCase kunnen onze klanten niet alleen de J2EE features van WebSphere Studio Application Developer gebruiken, maar ook profiteren van de nieuwe features en ondersteuning van standaarden die WebSphere Application Server Version 4.0 biedt"

"Bij technologie-overgangen is het cruciaal om waardevolle software-assets te beschermen. Hiertoe hebben klanten betrouwbare tools nodig," zei Mike Taylor, CEO van Instantiations, Inc. "CodePro Migrator voor Rational ClearCase helpt klanten om snel en soepel over te schakelen naar Rational ClearCase en IBM WebSphere Studio Developer. Door het bieden van flexibele mogelijkheden kunnen klanten de overgang naar een nieuwe broncode-omgeving volledig beheren."

"CodePro Migrator voor Rational ClearCase biedt klanten een veilige en efficiënte oplossing om volledig over te schakelen naar IBM WebSphere Studio Application Developer," zei Hugh Scandrett, Vice President en General Manager Change Management Producten van Rational Software. "Rational richt zich op het bieden van open, geïntegreerde J2EE ontwikkel-oplossingen die de creatie van belangrijke applicaties versnelt door klanten te bevrijden van de chaos die software-ontwikkelprojecten kan vertragen."

CodePro Migrator voor Rational ClearCase is direct te verkrijgen bij Instantiations. Aanvullende informatie is beschikbaar op http://www.rational.com/products/clearcase/ibm_vaj.jsp of http://www.instantiations.com/codepro/migrator.

Aanvullende persaankondigingen van Rational tijdens de 2002 JavaOne conferentie zijn te vinden op http://www.rational.com/news/javaone/index.jsp.

(494 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Over Instantiations
Instantiations, Inc. biedt toonaangevende softwareproducten, -diensten en
-technologieën voor Java. Door het afsluiten van samenwerkingsovereenkomsten met andere bedrijven, zoals Rational en IBM, garandeert Instantiations dat haar producten naadloos integreren met de laatste ontwikkelomgevingen en -platformen. Instantiations is gevestigd in Tualatin, Oregon, en opgericht door een team internationaal bekende pioniers op het gebied van component softwaretechnologie. Meer informatie kunt u vinden op www.instantiations.com.
Over Rational Software
Rational Software biedt een software-ontwikkeling platform dat de snelheid, kwaliteit en voorspelbaarheid van softwareprojecten verbetert. Deze geïntegreerde oplossing voor de gehele levenscyclus combineert de beste software-engineeringaanpak, toonaangevende tools en professionele diensten. 96 bedrijven uit de Fortune 100 vertrouwen op de tools en diensten van Rational om op een snellere manier betere software te ontwikkelen. Dit open platform wordt uitgebreid door partners die meer dan 500 aanvullende producten en diensten leveren. Rational is opgericht in 1981 en is één van 's werelds grootste softwarebedrijven. Het bedrijf telt meer dan 3500 werknemers wereldwijd en behaalde in het boekjaar dat eindigde in maart 2001 een omzet van $815 miljoen. Rational maakt deel uit van de Nasdaq-100 Index®.