Persberichten politie Rivierenland

---

Donderdag, 28 maart 2002

---

Onderzoek naar gewapende overval in Zevenaar afgerond

De politie Rivierenland heeft het onderzoek naar de gewapende overval op een tankstation aan de Doesburgseweg in Zevenaar op 18 maart afgerond. In dat kader werd op 20 maart een vijftienjarige jongen uit Didam aangehouden.

Tijdens de verhoren legde de jongen een bekennende verklaring af; hij verklaarde op geld uit te zijn geweest. Hij legde ook een bekennende verklaring af over de beroving van een 77-jarige vrouw in een kerk aan het Lieve Vrouweplein in Didam. Op het moment dat de vrouw een gift in het offerblok wilde deponeren zou de jongen de schoudertas hebben gegrepen, waardoor de vrouw ten val kwam. De jongen wist in het bezit van de tas te komen en weg te vluchten. De buit bedroeg twee euro.
---

Politie verhoort negen jongeren over
diefstal van tientallen auto-emblemen

WESTERVOORT - De politie Rivierenland heeft op 25, 26 en 27 maart acht jongens uit Westervoort tussen 12 en 15 jaar en een jongen uit Duiven van 17 jaar gehoord in verband met de diefstal van auto-emblemen van auto's in Westervoort. Tot nog toe zijn er ongeveer negentig aangiften bij de politie binnengekomen.

De negen zijn gehoord na een onderzoek van de gebiedsagenten in Westervoort en de schoolagent op het Candea College in Duiven. Niet uitgesloten wordt dat er meer gedupeerden zijn, maar die hebben zich niet gemeld. De politie roept hen op dit alsnog te doen.

De jongens hadden nog enkele emblemen in het bezit, maar verklaarden het merendeel te hebben weggegooid toen hen duidelijk werd dat de politie hen op de hielen zat.

De politie heeft op basis van dit onderzoek het vermoeden gekregen dat het `verzamelen van auto-emblemen' een rage is onder scholieren, en dat er meer jongeren zijn die zich hier mee bezig hebben gehouden. Het wordt dan ook niet uitgesloten dat de politie nog meer jeugdigen zal horen.

Van de zaak wordt proces-verbaal gemaakt en opgestuurd naar het openbaar ministerie.

Vandalisme: milieuschade
HUISSEN - Bij de politie Rivierenland werd op 27 maart aangifte gedaan van vandalistisch gedrag waardoor forse schade ontstond. In het afgelopen weekeinde werd in de nacht van zaterdag op zondag, op een bedrijventerrein aan de Loostraat te Huissen door vandalen de kranen werden opgezet van een tweetal opslagtanks waarin zich olie bevond. Hierdoor stroomde ongeveer tweeduizend liter van deze vloeistof weg. De schade die hierdoor is ontstaan, bedraagt -inclusief de reinigingskosten- naar schatting achtduizend euro.

Snelheidscontroles
BABBERICH / LOBITH - Het verkeershandhavingsteam heeft op 27 maart twee snelheidscontroles gehouden op trajecten waar maximaal tachtig kilometer per uur mag worden gereden.


-Op de Aerdtseweg in Babberich werd gecontroleerd van 07.57 uur tot 13.30 uur. Van de 3080 voertuigen die werden gecontroleerd, reden er 154 te snel.


-Op de Batavenweg in Lobith werd gecontroleerd van 15.12 uur tot 21.12 uur. Van de 2100 voertuigen die de radarwagen passeerden, reden er 101 te snel.

Bureau Communicatie - district Rivierenland

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl