Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 28-03-2002
1e persbericht 28 maart 2002


Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken snorfietser
Op de Vestdijktunnel is woensdag om 21.00 uur een 20-jarige Eindhovense snorfietser aangehouden. Hij reed over de rijbaan en bleek gedronken te hebben. Hij blies bijna 1,6 promille. Zijn rijbewijs moest hij inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Stalker aangehouden
Een 22-jarige man uit Geffen is woensdag om 22.50 uur op de Generaal de Bonsstraat aangehouden. De man heeft een relatie gehad met een 19-jarige Eindhovense vrouw. Deze relatie is beëindigd en sindsdien valt hij haar lastig. Woensdagavond was hij weer bij haar woning aan de Generaal Reyndersweg aan de deur geweest. Hij had haar met de dood bedreigd. De gewaarschuwde politie kwam toen de man weer weg was, maar tijdens de aanwezigheid van de politie werd de vrouw steeds door haar ex-vriend gebeld en bedreigd. Enige tijd later, toen de politie weer weg was, trapte de man een ruit in van de centrale hal van de flat waar de vrouw woont. De man kon even daarna in de omgeving van de woning aangehouden worden. Hij is overgegeven aan de Koninklijke Marechaussee omdat hij militair is.

Eindhoven: Auto-inbreker aangehouden
Op het politiebureau aan de Mathildelaan is woensdag om 13.35 uur een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou betrokken zijn bij een inbraak in een auto op 23 maart aan het Hemelrijken. Een eerder aangehouden verdachte had dit verteld. De aangehouden verdachte is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling
Op de Oude Stadsgracht is donderdag om 2.50 uur een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man was een café aan het Stratumseind binnengelopen. Dat gebeurde na sluitingstijd. Personeel, dat aan het opruimen was, zei tegen de man dat ze gesloten waren, maar de man liep door naar de toiletten. Een personeelslid, een 38-jarige Eindhovenaar, liep achter hem aan en wilde hem de zaak uitzetten. De verdachte begon echter meteen te slaan. Daarna verliet hij de zaak. Hij kon in de buurt aangehouden worden. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Zes hechtingen had hij in zijn hoofd. De verdachte is de cel ingegaan.

Eindhoven: Man verdacht van auto-inbraak
Een 29-jarige Eindhovenaar is donderdag om 5.50 uur op de Hendrik Staetslaan aangehouden. Een getuige meldde dat twee mannen inbraken in een auto die op de 1e Lieven de Keylaan geparkeerd stond. De verdachte werd in de buurt aangetroffen en hij voldeed aan het signalement. Hij is voor onderzoek ingesloten. Een tweede man is niet meer aangetroffen.

Helmond: Alcoholcontrole
Het projectteam Verkeershandhaving heeft woensdag tussen 19.00 en 19.45 uur op de Nachtegaallaan een alcoholcontrole gehouden. 23 bestuurders moesten blazen. Een 60-jarige vrouw uit Helmond had te veel gedronken. Zij blies bijna 0,9 promille. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Best: Verdachte van mishandeling aangehouden
In zijn woning in Best is woensdag een 34-jarige man aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij op 16 maart op het Raadhuisplein in Best een 26-jarige plaatsgenoot heeft mishandeld. Het slachtoffer werd met een steek/snijwond in de zij in het ziekenhuis opgenomen. Na een onderzoek kon de verdachte aangehouden worden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Best: Werknemer betrapt op diefstal
Bij een bedrijf aan de Maas is donderdag om 8.10 uur een 18-jarige jongen uit Best aangehouden. De jongen werkt bij dat bedrijf in het magazijn. Zijn chef betrapte hem toen hij vier sloffen sigaretten wegnam. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Best: Inbraken


- In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan Acacia. Aan de achterzijde is een raam opengemaakt. Uit de woning is een gsm weggenomen.


- In dezelfde nacht is ingebroken in een woning aan Goudenregen. De achterdeur is opengebroken. De bewoner mist een gsm, een herenhorloge, een fototoestel en geld, 400,=.

Deurne: Mannen aangehouden na diefstal kassalade In een horecazaak aan de Markt zijn donderdag om 0.35 uur een 23-jarige man uit Tegelen en een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. Zij waren door klanten en de bedrijfsleider van de zaak aangehouden toen ze de kassalade vanachter de bar pakten en daarmee de zaak wilden verlaten. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Deurne: Man bedreigt bovenbuurvrouw
In zijn woning aan de Zeilbergsestraat is donderdag om 0.30 uur een 48-jarige man aangehouden. Hij zou eerder op de avond zijn 22-jarige bovenbuurvrouw met een mes bedreigd hebben. De man klaagt er over dat de vrouw te veel geluid maakt. De vrouw vierde woensdagavond haar verjaardag met een paar vrienden. Er was geen muziek. Nadat het bezoek weg was kwam de man aan het keukenraam van de vrouw. Hij had een mes in de hand en dreigde haar bij de volgende lawaaioverlast te steken. De man is voor onderzoek ingesloten. Het mes lag weer in de keukenla bij de man. Het mes is in beslag genomen.

Someren: Man met valse papieren
Bij een bedrijf aan de Kanaaldijk Zuid is woensdag om 14.45 uur een 22-jarige Nigeriaan aangehouden. De man was daar woensdag komen werken. De directeur van het bedrijf vertrouwde het identiteitsbewijs van de man niet en belde de politie. Het identiteitsbewijs bleek inderdaad vervalst te zijn. De man is de cel ingegaan.