Ingezonden persbericht

Persbericht

Trend Micro introduceert PC-cillin 2002

Complete bescherming tegen virussen, persoonlijke firewall en bescherming van draadloze apparatuur voor consumenten

Marlow, Engeland, 28 maart 2002 - Trend Micro (Nasdaq: TMIX, TSE 4704), wereldwijd leverancier van netwerkantivirus- en internet content-beveiligingsoplossingen, heeft PC-cillin 2002 geïntroduceerd. Deze oplossing beschermt pc's tegen virussen en schadelijke softwarecode. PC-cillin 2002 beschikt verder over een geïntegreerde persoonlijke firewall, bescherming voor draadloze apparatuur, detectie van Trojan Horses, herstelmogelijkheden en geavanceerde methoden voor probleemoplossingen. PC-cillin 2002 is makkelijk in het gebruik en ontwikkeld voor thuisgebruik en kleine kantooromgevingen. Het biedt op die plaatsen een complete antivirusoplossing voor veilig gebruik van floppydisks, het internet, e-mail en Personal Digital Assistants (PDA).

Volgens Raimund Genes, President of European Operations van Trend Micro, is virusbescherming alleen niet langer voldoende. "Meer en meer zakelijke gebruikers en consumenten maken gebruik van breedbanddiensten, waardoor de noodzaak ontstaat voor een persoonlijke firewall. Die beschermt tegen aanvallen van buiten en diefstal van informatie. Daarnaast zijn ook PDA's gevoelig voor potentiële aanvallen met schadelijke code. Tegen deze achtergrond is onze 'alles-in-één'-benadering een belangrijke stap voorwaarts."

PC-cillin 2002 brengt de hoogwaardige antivirustechnologie van Trend Micro nu binnen handbereik van de thuisgebruiker in de vorm van een betaalbare oplossing die makkelijk is in het gebruik. De oplossing is ontwikkeld om elk type virus tegen te houden, inclusief nieuwe bedreigingen die via websites, e-mail, netwerkservers, cd-roms of floppydisks doorgegeven kunnen worden, en die vertrouwelijke informatie kunnen blootleggen. Het product biedt tevens mogelijkheden om toegang tot bepaalde websites af te sluiten. PC-cillin 2002 is geschikt voor alle Windows-besturingssystemen inclusief Windows 2000 en Windows XP.

Met de opkomst van DSL- en kabeltechnologie zijn computers doorlopend vatbaar voor aanvallen, omdat internetverbindingen voortdurend openstaan. De geïntegreerde persoonlijke firewall in PC-cillin 2002 is ontwikkeld om de pc effectief te beschermen tegen aanvallen van buiten en diefstal van informatie. Daarbij maakt het niet uit of de gebruiker een verbinding tot stand brengt via kabel, DSL of een inbelverbinding.

Geïntegreerde bescherming voor draadloze apparatuur Thuisgebruikers maken ook steeds vaker gebruik van PDA's in combinatie met pc's. Deze PDA's zijn gevoelig voor virussen die via het web, e-mail of het synchroniseren met de pc kunnen binnenkomen. PC-cillin 2002 bevat met het oog daarop een real-time antivirusoplossing voor Palm OS, Pocket PC en EPOC-PDA's, die de applicatie scant voordat deze gestart wordt.

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers.
Voor meer informatie en evaluatieversies: www.trendmicro.co.uk/