Gemeente Deventer

Gemeentelijke informatie Deventer Nu wordt gewaardeerd

Ruim tachtig procent van de lezers van Deventer Post zal de gemeentelijke informatie missen als die niet meer via de Deventer Nu pagina's wordt verspreid. Bij circa 85 procent van de huishoudens in de gemeente wordt de Deventer Post (bijna) elke week bezorgd. In het buitengebied is de bezorging een stuk minder dan in de rest van de gemeente.

Dit zijn enkele uitkomsten van een onderzoek dat de afdeling Onderzoek & Statistiek heeft verricht. Het onderzoek is uitgevoerd omdat de gemeentelijke mededelingen in Deventer Nu in een nieuw jasje zijn gestoken en niet meer via de Stadskrant maar via het gratis huis-aan-huisblad Deventer Post worden verspreid. De inwoners is gevraagd naar het oordeel over de bezorging van de Deventer Post. Daarnaast is de bekendheid met en de waardering van de Deventer Nu pagina's gemeten.

Resultaten

Bij circa 85 procent van de huishoudens wordt de Deventer Post (bijna) elke week bezorgd. In het buitengebied ligt dit percentage ruim twintig procent lager. Het algemene oordeel over de bezorging vertoont veel gelijkenis met de bezorgfrequentie. Over de klachtenafhandeling is men in het algemeen tevreden.

Circa zestig procent van de ontvangers van de Deventer Post kent de Deventer Nu pagina's. Zij weten vrijwel allemaal dat deze pagina's mededelingen van de gemeente bevatten. De enkeling die deze pagina's niet leest heeft geen interesse of geen tijd voor dit onderwerp.

De populairste thema's van de gemeentelijke pagina's zijn: Wijkaanpak, Klinkers en officiële publicaties. Ook de rest wordt gelezen. Over de moeilijkheidsgraad van de teksten is men tevreden.

Van de lezers van Deventer Nu geeft tachtig tot 85 procent aan dat ze de gemeentelijke informatie zullen missen als Deventer Nu niet meer (via Deventer Post) wordt verspreid.