Gemeente Eemnes

Een slagzin voor een parachutesprong

Schilderswedstrijd "650 jaar koeien en landhekken


Een slagzin voor een parachutesprong

Op Koninginnedag worden de jubileumfeesten om 10.00 uur officieel geopend. Eén van de gebeurtenissen tijdens de opening is een parachutesprong door een drietal parachutisten. Een Eemnesser zal deel uitmaken van die sprong. Dit gaat door middel van een zogenaamde duosprong. Iemand gaat als het ware als passagier mee met een der parachutisten.
Om voor deze spannende sprong in aanmerking te komen is een prijsvraag uitgeschreven . Degene die de slagzin "Ons mooi Eemnes bestaat 650 jaar,...." het meest treffend weet af te maken, wint deze unieke sprong. Inzendingen moeten voor 22 april binnen zijn bij Eerhard Huiden, Torenzicht 30, 3755 CC Eemnes of via
feestcomite.eemnes@zonnet.nl. Alleen inwoners van Eemnes van 12 jaar of ouder komen in aanmerking voor deze bijzondere sprong.

Schilderswedstrijd "650 jaar koeien en landhekken"

Onder het thema "650 jaar koeien en landhekken" wordt er een schilderswedstrijd georganiseerd in het kader van 650 jaar stadsrechten in Eemnes.
Mocht u willen meedoen dan moet u snel aan de slag want al op hemelvaartdag 9 mei wordt in de Hilt een expositie van deze werken gehouden welke tot en met 21 mei voor het publiek te bezichtigen zijn.

De wedstrijd
De deelnemers zijn vrij in het gebruik van technieken. Of het nu olieverf, inkt, pastel, acryl, houtskool, aquarel of gewoon kleurpotlood is, dat is om het even. Zo ook kunnen de deelnemers zelf de omvang van het werk bepalen. Daarbij dient men er echter wel rekening mee te houden dat de werken ingelijst moeten worden aangeleverd. De schilderijen mogen worden gemaakt in een realistische stijl of modern en mogen ter plekke of naar voorbeeld van een foto worden gemaakt. Echter een situering in Eemnes is absoluut een pré. Werken waarop geen koe of landhek zichtbaar is, worden uitgesloten van deelname. Per deelnemer mag slechts één werk worden ingeleverd. Deelname is niet toegestaan voor beroepskunstenaars.