Gemeente Den Haag

2002-03-28: Ruim 73.000 euro beschikbaar voor organisatie viering 100-jarige haven

De gemeente Den Haag stelt op verzoek van Scheveningse ondernemers i73.451 beschikbaar voor het organiseren van festiviteiten ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Scheveningse haven en het havenbedrijf. De stichting 'Viering Gedenkdagen Scheveningen' krijgt de opdracht in het jubileumjaar 2004 activiteiten te organiseren.

In 2004 bestaan zowel de Scheveningse haven als het havenbedrijf 100 jaar. Ondernemers uit Scheveningen hebben de gemeente gevraagd daar aandacht aan te besteden. Het college van B&W heeft gisteren besloten voor de organisatie een bedrag van
i73.451 beschikbaar te stellen. De stichting 'Viering Gedenkdagen Scheveningen' krijgt de opdracht voor het hele jubileumjaar activiteiten op te zetten om het 100-jarig bestaan een feestelijk accent te geven. Het college denkt aan evenementen als Sail-Scheveningen, een uitvoering van het Schevenings toneel en concerten in de haven. Een van de activiteiten waarvoor B&W nu alvast geld beschikbaar stelt, is het ook dit jaar weer in Scheveningen te houden evenement 'Ter land, ter zee en in de lucht'.

Voor de financiering van de evenementen is de stichting sterk op sponsering aangewezen. Voor het door de gemeente beschikbaar gestelde geld wordt een secretaris aangesteld bij het Organisatiebureau Scheveningen die de stichting zal ondersteunen in haar organisatie-activiteiten. De stichting 'Viering Gedenkdagen Scheveningen' zal rond de zomer van 2002 een plan voor het feestprogramma en een subsidieaanvraag bij de gemeente indienen. Uitgangspunt is dat het programma op een interactieve manier met de bewoners van Scheveningen wordt uitgewerkt. Ook daarvoor is een deel van het nu beschikbaar gestelde bedrag bestemd. Ook hebben B&W aan de stichting meegegeven dat de activiteiten de positie en de beeldvorming van de haven moeten versterken en de sociale structuur van Scheveningen als gemeenschap binnen Den Haag moeten ondersteunen.

last update: 28 maart 2002 ;pag.: 11925; auteur: 10;cat.: 17 Uw