Politie Amsterdam-Amstelland

Arbeidsongeval
28-03-2002. Een 51-jarige vrachtwagenchauffeur werd vanmorgen in de Pilotenstraat het slachtoffer van een arbeidsongeval. De man werd getroffen door een metalen staaf en raakte gewond aan zijn gezicht. Het helitraumateam landde in de buurt en verleende medische assistentie. Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Het ongeval gebeurde tijdens het lossen bij een renovatiepand. Er schoot en metalen staaf of balk uit een hijskraan. De chauffeur probeerde het op de grond stuiterende stuk metaal in bedwang te krijgen. Tijdens die actie klapte de staaf in zijn gezicht. Bromfietscontrole Uithoorn
28-03-2002. Agenten van wijkteam Uithoorn trokken woensdag 21 keer hun bonboekje tijdens een bromfietscontrole bij Zijdelveld. Het ging om brommers met een te groot motorvermogen en/of te grote geluidsproductie (te veel uitlaatlawaai). Met de berijders was ook niet alles in orde. Twee hadden geen bromfietscertificaat en een was nog geen 16 jaar oud.

Steekpartij Zoutkeetsplein
28-03-2002. Twee onbekend gebleven automobilisten kregen het gistermiddag zwaar aan de stok op het Zoutkeetsplein. Een van beiden probeerde de andere te steken met een mes. De messentrekker maakte stekende bewegingen door het geopende portierraam van de auto van zijn opponent, een paarskleurige BMW. Deze man wist de steekbewegingen te ontwijken en is waarschijnlijk ongedeerd gebleven. Met het wegrijden van de BMW was het incident ten einde. De messentrekker reed weg in een Ford Transit met Engels kenteken. De politie vond het busje later met draaiende motor terug in de Van Linschotenstraat. De bus was doorverbonden en is vermoedelijk gestolen. Het voertuig is in beslag genomen. De politie tast in het duister wat betreft de achtergrond van de problemen en de identiteit van de betrokkenen.


---
Baliemedewerkster mishandeld
28-03-2002. De politie is op zoek naar een 19-jarige buitenlandse toerist die woensdag een 26-jarige medewerkster van een hotel in het centrum heeft mishandeld. Het slachtoffer werd op haar lichaam geslagen, liep twee gebroken tanden op en is onder doktersbehandeling.

De man wilde s ochtends zonder betaling het hotel verlaten. Omdat men zijn paspoort inhield, kon hij in feite niet weg. s Middags kon hij wel betalen. Hierbij ging hij uit zijn dak en molesteerde de baliemedewerkster. Toen een collega te hulp schoot, ging de inmiddels ongewenste gast er vandoor.
Mislukte overval
28-03-2002. Dindsdagmiddag, kort na sluitingstijd, wist een medewerkster van een stomerij aan de Bosboom Toussaintstraat een overvaller te stoppen. De vrouw werd haar gezicht geslagen.

De man klopte aan de deur. De vrouw dacht dat hij een verlate klant was en deed open. Ze vroeg de man om een kledingbonnetje. Hierop greep de man haar vast en zei geld te willen hebben. De vrouw schreeuwde net zo lang dat de overvaller het voor gezien hield. Hij koos het hazenpad zonder ook maar iets te hebben buitgemaakt. De politie arresteerde later een mogelijke dader. Deze bleek niks met de zaak van doen en is weer heengezonden.
Pizzeriaovervaller aangehouden
28-03-2002. Een 23-jarige man die gisteravond een pizzeria aan de Pieter Calandlaan overviel, stuitte op weerstand van klanten en personeel. Hij werd door slachtoffers en getuigen achtervolgd en aangehouden. Ze droegen hem over aan de gealarmeerde politie. De verdachte is ingesloten. Niemand raakte gewond.

De overval gebeurde kort na achten. De gemaskerde overvaller kwam de zaak binnen waar op dat moment niet alleen personeel, maar ook klanten aanwezig waren. De man bedreigde de caissière met een mes en greep haar beet. Vervolgens griste hij wat geld uit de kassa.

De aanwezigen lieten zich niet onbetuigd. Een van hen greep de overvaller beet, waarop een worsteling ontstond. Een ander gooide met een bierblik. Het projectiel raakte de overvaller op zijn hoofd. Het verzet was dusdanig dat de overvaller het hazenpad koos. Hiermee was hij nog niet uit de problemen. Hij werd achtervolgd en door zijn belagers een stuk verder op de Pieter Calandlaan tijdens een worsteling overmeesterd. De politie nam de bivakmus en een mes in beslag.