Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-03-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13.40 uur) Donderdag 28 maart 2002

Maastricht, ernstig gewond bij verkeersongeval: Een 74 jarige inwoner van Maastricht is woensdag 27 maart 2002 ernstig gewond geraakt bij het oversteken van de Dr. Bakstraat te Maastricht waar hij aangereden werd door een automobilist. De automobilist reed woensdag omstreeks 17.00 uur over de Dr. Bakstraat komende uit de richting van de Via Regia. Ter hoogte van de Eenhoornsingel hoorde en voelde de automobilist een harde klap tegen zijn auto en bracht daarna zijn auto tot stilstand. Bleek dat de automobilist een voetganger had aangereden. Deze lag zwaar gewond aan hoofd en benen op het wegdek. Het slachtoffer werd met een ambulance overgebracht naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht. Daar bleek na onderzoek een spoedoperatie noodzakelijk. Het slachtoffer bleek ernstig hersenletsel en enkele beenbreuken opgelopen te hebben. De juiste toedracht van het verkeersongeval staat niet vast. Mogelijk heeft de laagstaande zon een rol gespeeld. Tevens is het niet bekend van waar de voetganger de rijbaan is overgestoken. De afdeling verkeersondersteuning stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, rijden onder invloed:
De politie heeft donderdagmorgen 28 maart 2002 tegen een 22 jarige inwoner van Maastricht proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Een politiepatrouille zag omstreeks 01.50 uur een auto met hoge snelheid over de Cabergerweg te Maastricht rijden. Bij de daarop volgende controle bleek de bestuurder naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik bevestigd werd door de uitslag van een alcoholblaastest. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse moest ondergaan. De uitslag gaf een alcoholpromillage aan tussen 0.7 en 0.8 promille. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro.
Omdat de bestuurder niet kon aantonen dat zijn auto verzekerd was en tevens niet APK gekeurd was werd deze in beslag genomen.

Maastricht, woninginbraken:
Op woensdag 27 maart 2002 werd in een woning aan de Clermontlunet te Maastricht een inbraak gepleegd. In de tijd dat de bewoonster afwezig was werd met een breekvoorwerp de toegangsdeur van de flatwoning op de derde etage opengebroken. De woning werd geheel over hoop gehaald. Op het eerste oog werden meerdere juwelen en het paspoort van de bewoonster ontvreemd. Van de inbraak is bij de politie aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in. Woensdagmiddag tussen 15.00 en 16.45 uur heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Heerderweg te Maastricht. Onbekend is hoe de inbreker in de woning heeft weten te geraken. Niet uitgesloten is dat daarbij gebruik is gemaakt van een valse sleutel. Uit de woning werden een laptop, sieraden en kristal ontvreemd.

Meerssen, kat brengt ongeluk:
Een 56 jarige inwoner van Meerssen is woensdag 27 maart 20002 gewond geraakt bij een val met zijn fiets op de Korte Raarberg te Maastricht.

De inwoner van Meerssen fietste omstreeks 16.40 uur over de Korte Raarberg te Meerssen waar vlak voor zijn fiets een kat de weg overstak. Hij probeerde de kat te ontwijken maar kwam daardoor met zijn fiets ten val. Bij de val liep hij een fiks bloedende hoofdwond, enkele schaafwonden en een gescheurd oor op. Met een ambulance werd het slachtoffer naar het academisch ziekenhuis te Maastricht overgebracht waar hij aan zijn verwondingen werd geholpen.