Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-03-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 14.00 u) Donderdag, 28 maart 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; etalagekraak
Afgelopen woensdagmorgen omstreeks 10.45 uur vond op de Geleenstraat in Heerlen een etalagekraak plaats. Twee onbekende personen sloegen met een moker gaten in een etalage van een juwelier. Beide etalagekrakers staakten op een gegeven moment de vernieling van de etalageruit en renden er, zonder buit vandoor. Daarbij spoten zij met een bus, vermoedelijk traangas in de richting van een getuige/vrouw die hen nog achterna rende. De beide etalagekrakers zijn op de Kruisstraat in een vermoedelijk gereedstaande auto gestapt en zijn er vandoor gereden. Ze konden niet meer worden achterhaald. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; aanrijding
Vanmorgen, donderdagmorgenvroeg omstreeks 06.00 uur vond op de Wickraderweg in Heerlen een aanrijding plaats. Een 22-jarige bestuurster van een auto uit Hoensbroek werd gesneden door een onbekende passerende auto waarbij de Hoensbroekse autobestuurster moest uitwijken. Bij die uitwijkmanoeuvre sloeg zij met haar voertuig over de kop en raakte gewond. Zij werd met nog onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. De politie die een onderzoek instelt naar de precieze oorzaak en toedracht is op zoek naar getuigen.

Kerkrade; snelheidscontrole
De politie heeft vanmorgen, donderdagmorgen (10.00 tot 11.00 uur) op de Koningsweg (alwaar wegwerkzaamheden plaatsvinden) in Kerkrade een radarsnelheidscontrole gehouden. Totaal werden 160 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 115 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd.