THE ECONOMIST

Economist neemt Nederlandse economie en politiek onder de loep


- Persbericht -

The Economist neemt de Nederlandse economie en politiek onder de loep

Amsterdam, 28 maart 2002 - Het gerenommeerde internationale opinieblad The Economist is bezig met een uitgebreid onderzoek naar het huidige economische en politieke klimaat in Nederland. Het onderzoek wordt in de eerste week van mei gepubliceerd, net voor de landelijke verkiezingen. Tijdens een persconferentie op donderdag 2 mei zal mevrouw A. Jorritsma-Lebbink, Vice-Minister-President en Minister van Economische Zaken, reageren op de bevindingen van de heer John Peet, auteur van het Economist rapport.

Het is zeven jaar geleden dat The Economist voor het laatst de Nederlandse politieke en economische situatie onder de loep nam. Verleden jaar onderzocht The Economist respectievelijk Italië en Polen. De kritische analyses veroorzaakten discussies in beide landen. The Economist hoopt ook in Nederland een discussie op gang te brengen.

Wereldwijd lezerspubliek
The Economist is een invloedrijk internationaal opinieweekblad, met een oplage van ongeveer 800.000, verspreid over meer dan 180 landen. The Economist bespreekt al sinds 1843 onderwerpen op het snijvlak van business en politiek. Het blad wordt wereldwijd door vooraanstaande politici en managers gelezen.

INFORMATIE
Meer informatie wordt in de loop van april verstrekt. Voor eventuele eerdere vragen over de persconferentie kunt u contact opnemen met: Marnix Geus
Huijskens & Istha
Telefoon: 020 6855955
e-mail: marnix@huijskens-istha.nl
website: www.huijskens-istha.nl

28 mrt 02 14:31