Gemeente Neede

gemeente Neede
perscommunique

donderdag 28 maart 2002

Coalitie levert drie wethouders: Luttikhold (CDA), Wensink (PvdA) en Meijlis (VVD)

CDA, PvdA en VVD komen bestuursakkoord overeen in Neede

De gemeenteraadsfracties van CDA, PvdA en VVD hebben elkaar gevonden in het "Bestuursakkoord maart 2002". De coalitiepartijen hebben gekozen voor drie wethouders, die samen met burgemeester drs. M.J. van Beem een daadkrachtig en slagvaardig dagelijks bestuur moeten vormen. De portefeuilles zijn verdeeld tussen de wethouders Luttikhold, Wensink en Meijlis en burgemeester Van Beem.

portefeuilleverdeling
Burgemeester drs. M.J. van Beem krijgt de portefeuilles: Algemene en bestuurlijke zaken, Gemeentelijke herindeling, Financiën en informatisering, Burgerzaken, Communicatie en externe betrekkingen, Agrarische zaken, Toerisme & Recreatie, Plattelandvernieuwing en Gemeentelijk kunstbeleid Wethouder G.J.A. Luttikhold krijgt de portefeuilles: Ruimtelijke ordening, Openbare werken, Bouwzaken, Bouw- en woningtoezicht, Verkeer en vervoer, Grondzaken, Volkshuisvesting en Monumentenbeleid Wethouder drs. H.L.Wensink krijgt de portefeuilles: Sociale zaken, Maatschappelijke dienstverlening, Arbeidsmarktbeleid, Onderwijs & jeugdbeleid, Cultuur, Sport, Vluchtelingenbeleid, en Kleine kernenbeleid. Wethouder P. Meijlis krijgt de portefeuilles: Personeel en organisatie, Milieu en afval, Economische zaken, Volksgezondheid, Ouderenzorg, Gehandicaptenzorg, Indicatieadvisering, Project wonen & zorg, Sociaal cultureel werk en Bibliotheekwerk.

In het aantal raadscommissies komt geen wijziging. De raadscommissies Bestuur, Ruimte en Welzijn blijven in stand.

draagvlak
De coalitiepartijen spreken in het bestuursakkoord de hoop en verwachting uit dat de overige partijen op inhoudelijke gronden het beleid mede willen dragen. Zij worden uitgenodigd het bestuursakkoord te onderschrijven. "Een breed draagvlak, het je gezamenlijk verantwoordelijk weten, en goede onderlinge verhoudingen zijn noodzakelijke voorwaarden op weg naar de nieuwe fusiegemeente", aldus de coalitie. Het voorgestane beleid moet zorgvuldig worden doorgerekend. Dit gebeurt bij het beleidsprogramma met meerjarenbegroting, die door het nieuwe college van B&W wordt gemaakt.