Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 28-03-2002
Persberichten donderdagmiddag 28 maart 2002 Ron Reinds 06-54662201

Woninginbraak

Assen. Afgelopen nacht werd er ingebroken in een tussenwoning aan de Loire. De bewoonster ontdekte vanmorgen dat er diverse goederen waaronder 2 gsms, een portemonnee met daarin 350 euro en een leren jas gestolen waren. Vermoedelijk heeft de dader via de brievenbus de klink aan de binnenzijde van de niet afgesloten deur weten te openen.

Winkeldiefstal

Emmen. Een 26-jarige jongeman uit Emmen werd gisteravond in een supermarkt aangehouden terzake winkeldiefstal. Nadat hij de kassa gepasseerd was werd hij door een oplettend personeelslid aangesproken. Deze zag dat de man een flesje bier in zijn jaszak had verstopt die hij niet afgerekend had. Na verhoor werd de man met een politietransactie van 115 euro naar huis gestuurd.

Zakkenrollers actief in Meppel

Meppel. Werd van een 55-jarige man uit Meppel gisteravond omstreeks 18.00 uur zijn portefeuille gerold. De man werd op het Prinsenplein aangesproken door een man van ongeveer 40 jaar oud, kort zwart haar, verzorgd uiterlijk, lange zwarte jas en een getinte huidskleur. Deze engels sprekende man vroeg de man uit Meppel of hij geld kon wisselen voor de telefoon. De man uit Meppel haalde een portemonnee met muntgeld uit zijn broekzak en constateerde dat hij niet kon wisselen waarna hij de man door verwees naar een snackbar. De man was in gezelschap van respectievelijk een man en vrouw met getinte huidskleur, beide gekleed in zwarte kleding en beide rond de 40 jaar. Thuis gekomen ontdekte de man dat een tweede portefeuille, die hij in zijn jaszak had, verdwenen was. Hij heeft daarop direct de in de portefeuille zittende bankpas geblokkeerd. In de portefeuille zat tevens 70 euro. Toen hij vanmorgen de vermissing bij de bank wilde melden bleek dat men reeds drie keer getracht had te pinnen met de in de portefeuille zittende bankpas. Dit was echter niet gelukt.

Meppel. Afgelopen morgen werden zowel een 79-jarige vrouw uit Meppel als een 46-jarige man uit Nijeveen op het Kerkplein, tijdens de markt, gerold van hun portemonnee. Tijdens het afrekenen op de markt ontdekte de vrouw dat haar portemonnee uit haar jaszak verdwenen was. In de portemonnee zat een bankpas die direct door de vrouw geblokkeerd werd doch een geldbedrag van ongeveer 40 euro is ze kwijt. De man ontdekte op de markt dat zijn portemonnee met een geldbedrag van 200 euro uit zijn koffer gestolen was.