Programmabureau Advies Overheid.nl

Den Haag brengt stadsdelen online

Waar kan ik het stadsdeelkantoor vinden? Voor welke diensten en producten kan ik er terecht? Wat zijn de openingstijden en spreekuren? Zijn er wijkplannen in voorbereiding? Staan er verkeersomleidingen op stapel en hoe staat het met de onderwijsvoorzieningen in mijn stadsdeel? Dat zijn slechts een paar vragen waarop de Hagenaar het antwoord kan vinden op de website van zijn stadsdeel die sinds 25 maart online is.

Met de informatie via de digitale snelweg wil de gemeente haar service dicht bij huis aanbieden. Iedere website geeft een korte beschrijving van het desbetreffende stadsdeel, een plattegrond en een foto-impressie en een overzicht van de dienstverlening die men in het stadsdeel aantreft. Maar bovenal biedt de site praktische informatie zoals over het aanvragen van een paspoort of rijbewijs, het indienen van een verzoek om kwijtschelding van belasting of een verzoek om een huisvuilkalender. De informatie op de stadsdeelsites zal in de loop van dit jaar flink worden uitgebreid.

De gemeentelijke nieuwsberichten zijn nu ook op stadsdeel en zelfs op straatnaam te zoeken. Dat is vooral handig als je als burger weet dat ergens vergunning-aanvragen spelen.

www.ictu.nl