Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

MINISTERIE VWS http://minvws.nl

Min VWS: De Goeij directeur-generaal bij VWS

Donderdag 28 maart 2002, nummer 37

DE GOEIJ DIRECTEUR-GENERAAL BIJ VWS

Ir. Hans de Goeij (53) is voorgedragen als directeur-generaal Volksgezondheid bij het ministerie van VWS. De ministerraad heeft vandaag ingestemd met zijn voorgenomen benoeming door de Kroon. Zijn benoeming gaat naar verwachting in op 1 juni van dit jaar.

Hans de Goeij heeft verschillende functies bekleed bij GGD-en in Brabant. Op dit moment is hij directeur van de GGD Hart voor Brabant in .s-Hertogenbosch en directeur/bestuurder van de Stichting Medische Opvang Asielzoekers Brabant en Zeeland. Hij is tevens vice voorzitter van het College voor Zorgverzekeringen, de voormalige Ziekenfondsraad. De Goeij studeerde in 1974 cum laude af als landbouwkundig ingenieur aan de Landbouw Hogeschool te Wageningen met als afstudeervakken epidemiologie en gezondheidsleer. Hij is gehuwd, woont in Tilburg en heeft vier kinderen.

Met de benoeming van De Goeij is de ambtelijke top bij VWS weer compleet. Deze bestaat verder uit Roel Bekker (secretaris-generaal), Peter van Lieshout (directeur-generaal Gezondheidszorg), Marcel van Gastel (directeur-generaal Welzijn en Sport), Lex van den Ham (plv. secretaris-generaal), Herre Kingma (Inspecteur Generaal Gezondheidszorg), Hans Pont (directeur-generaal RIVM), Johan de Leeuw (directeur-generaal Voedsel en Waren Autoriteit) en Paul Schnabel (directeur SCP).

-0-0-0-