Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 28-03-2002 Mediabericht 28 maart 16.50 uur

Echt Verkeersgewonden na aanrijding

ECHT Bij een aanrijding op het Ei van St. Joost zijn woensdagaan het eind van de middag twee inwoners van Heel gewond geraakt. Het echtpaar is voor behandeling naar ziekenhuizen in Roermond en Sittard overgebracht. De aanrijding ontstond omstreeks 17.50 uur op de kruising Rijksweg 75 met de St.Joosterweg, doordat de 34-jarige automobilist uit Bunde geen voorrang gaf aan de auto van het 51 en 52-jarige echtpaar uit Heel. Hierbij begon de auto van het echtpaar te slingeren en raakte met beide linker wielen in een geul in de berm, waarna de wagen omsloeg en van het taluud rolde. De inzittende vrouw werd door de brandweer uit het wrak bevrijd, terwijl de man zlef met lichte verwondingen uit de auto kon komen.

Tegelen Verkeersletsel

TEGELEN Een 16-jarige jongen uit Tegelen is woensdagavond gewond geraakt bij een aanrijding met een voetganger op de Watermunt. Hij reed omstreeks 18.00 uur met zijn bromfiets over de Watermunt waar ter hoogte van de parkeerplaats een 4-jarig Tegels jongetje tussen geparkeerde autos en een schaftkeet door de weg oprende. Een aanrijding was het gevolg, ondanks dat de bromfietser nog trachtte uit te wijken. Het jongetje liep een bovenbeenbreuk op en de bromfietser een gebroken vinger.

Blerick Verbalen voor harddrugsgebruikers

BLERICK Twee mannen die woensdagmiddag in het park aan de Boekenderstraat bezig waren met drugsspuiten, zijn door de politie geverbaliseerd en weggestuurd. Omwonenden meldden dat twee verslaafden in het park met spuiten bezig waren zichzelf te injecteren. Bij controle werden een 44-jari inwoner van Arcen en Velden en een 36-jarige inwoner van Venlo aangetroffen. Om zich heen lagen attributen voor hun verslaving en een kleine hoeveelheid cocaïne in het gras. Alle materialen zijn in beslag genomen en beide mannen zijn geverbaliseerd en uit het park verwijderd.

Weert Winkeldievegge aangehouden

WEERT Een 27-jarige inwoonster van Maastricht is woensdagmiddag aangehouden in de Stationsstraat nadat zij in een warenhuis een shirtje en schoenen wilde stelen. Winkelpersoneel dat haar wilde staande houden, werd door de vrouw geslagen en gekrabt. Bij haar aanhouding ontkende de vrouw het gebruik van geweld. Na overleg met justitie werd de vrouw in verzekering gesteld voor verder onderzoek van de diefstal met geweld. Eenmaal in de cel maakte de vrouw rond 24.00 uur nog steeds enorm kabaal, door tegen de deur te slaan, hetgeen de nachtrust van andere arrestanten verstoorde. Om die reden werden haar handboeien aangebracht.

Roermond Onderzoek diefstal afgerond

ROERMOND - De politie heeft het onderzoek tegen een 19-jarige in Roermond wonende jongen afgerond. Hij bleek zich veelvuldig schuldig te hebben gemaakt aan diefstallen van onder andere mobiele telefoons, laptops en autoradios. De verdachte reageerde in de meeste gevallen op advertenties in een weekblad en op internetpaginas. De verkopers werden met een smoes naar Roermond gelokt, om vervolgens door de verdachte bestolen te worden. Inmiddels zijn 27 slachtoffers uvoornamelijk uit de omgeving Roermond, bij de politie bekend, maar vermoed wordt dat veel meer mensen op deze manier bedrogen zijn, maar (nog) geen aangifte gedaan hebben. Ook werden door deze verdachte enkele winkeldiefstallen gepleegd, waarbij hoofdzakelijk mobiele telefoons werden ontvreemd. De jongen werd na zijn aanhouding, half januari, voorgeleid en zit in voorlopige hechtenis. Hij zal binnenkort voor de rechter moeten verschijnen om zich te verantwoorden.

LIMBURG-NOORD - 591 bekeuringen bij snelheidscontroles

LIMBURG-NOORD - De politie heeft bij snelheidscontroles in Blerick, Baarlo en Beringe 591 bekeuringen uitgedeeld.

BLERICK - Op de Rijksweg zijn woensdag 208 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 2320 gecontroleerde voertuigen bedroeg 117 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 216,00.

BAARLO - Op de Napoleonsbaan zijn woensdag 202 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 2330 gecontroleerde voertuigen bedroeg 98 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 273,00.

BERINGE - Op de Kanaalstraat zijn donderdag 181 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 829 gecontroleerde voertuigen bedroeg 88 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 216,00.

LIMBURG-NOORD 28 bekeuringen bij verkeerscontroles

LIMBURG-NOORD - De politie heeft bij verkeerscontroles in Roermond en Venlo 28 bekeuringen uitgedeeld.

ROERMOND Op de Donderberg en de Nassaustraat zijn woensdagmiddag dertien bekeuringen uitgedeeld. De bekeuringen zijn opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel (11), parkeren zonder invalideparkeerkaart (1) en rijden zonder helm (1).

VENLO Op de Kaldenkerkerweg zijn woensdag in het kader van Straatmaat dertien bekeuringen uitgedeeld. De bekeuringen zijn opgemaakt voor rijden zonder helm (4) en verschillende andere overtredingen (9). Op de Franciscanenstraat is woensdagmiddag een bromfietser en zijn passagier bekeurd voor het niet dragen van de helm. Verder ontbrak op de bromfiets een verzekeringsplaatje.