Belgacom

26 maart 2002

Websites gebruikers opnieuw beschikbaar
Minder dan 1% gegevensverlies

Sinds zaterdagavond zijn de meeste van de websites op users.skynet.be, users.win.be en perso.infonie.be opnieuw beschikbaar, al werkte de server tot maandagochtend trager dan in normale omstandigheden.

Zoals eerder meegedeeld kon de overgrote meerderheid van de websites in hun oorspronkelijk staat hersteld worden. Van de 350 Gb aan gegevens op de hosting server is uiteindelijk minder dan 1% verloren gegaan.

Dit betekent evenwel niet dat iedere onbereikbare website ook integraal verloren is gegaan. Het is mogelijk dat slechts enkele bestanden van de website beschadigd zijn, of dat de website is vervangen door een minder recente versie. In beide gevallen adviseert Belgacom Skynet zijn klanten de website via FTP * opnieuw op te laden.

Toegang via FTP is weer beschikbaar vanaf woensdag 27 maart. Wie via FTP de webruimte opent, treft mogelijk een map "RESCUE" aan. Deze map kan bestanden bevatten waarvan de naam gewijzigd is, waardoor het niet mogelijk was ze onmiddellijk te herstellen. De klant kan deze bestanden zelf herstellen door ze de oorspronkelijke naam te geven.

Alle betrokken klanten krijgen later deze week per e-mail bericht over de compensatie die hen aangeboden wordt. Deze compensatie wordt aangeboden onafhankelijk van de vraag of er uiteindelijk gegevens verloren zijn gegaan en wordt rechtstreeks via de factuur geregeld. Afhankelijk van het abonnement bestaat de tegemoetkoming uit één maand gratis abonnement, of een Skynet Security Pack (met firewall en antivirusprogramma) ter waarde van 39 euro.


* File Transfer Protocol: om bestanden op een webruimte te plaatsen.