Gemeente Geldermalsen


* Aanslagen onroerende-zaakbelastingen 2002!
* Kwijtschelding aanslag Onroerende-zaakbelastingen 2002
* Kapvergunningen

* Vrijstelling bestemmingsplan 't Hooge Huys 1986' (Achterstraat 52)
* Renovatiewerkzaamheden: J.F. Kennedylaan Geldermalsen
* Vergunningen op grond van de Algemene plaatselijke verordening
* Kennisgeving festiviteit
Informatie Betuweroute
Op deze pagina informeert de Projectorganisatie Betuweroute de omwonenden over de aanleg van de Betuweroute in en rondom de gemeente Geldermalsen. Mocht u naar aanleiding hiervan vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de projectvoorlichter, mevrouw M. Weijters, te bereiken op telefoonnummer 0345-68 62 32.
Tijdelijke afsluiting afrit bij Meteren
Met de aanleg van de Betuweroute worden tevens de verbindingssporen van het spoor Utrecht-Den Bosch aangelegd. Voor de sporen vanuit Den Bosch moet een viaduct in de A15 worden gebouwd en de A15 ter hoogte van het bestaande viaduct over het spoor Utrecht-Den Bosch worden verhoogd. Dit gebeurt in 4 fasen waarin het verkeer op de A15 over verlegde en versmalde rijstroken wordt geleid. In de eerste fase wordt de A15 aan de zuidkant tijdelijk verbreed, vervolgens wordt in het midden van de A15 gewerkt. In de derde fase wordt het noordelijke deel van het viaduct gebouwd en de noordbaan van de A15 opgehoogd. In de vierde fase gebeurt dit aan de zuidkant. Deze werkzaamheden duren al met al tot en met het eerste kwartaal in 2004.

Voor bovenstaande werkzaamheden moet op en aan de A15 worden gewerkt. Door het plaatsen van fysieke afscheidingen worden werkruimten gecreëerd. Om deze afscheidingen te kunnen plaatsen wordt de zuidelijke afrit (nummer 30, Meteren/Neerijnen) tijdelijk enkele nachten afgesloten, te weten in:

* week 13 in de nacht van 27 op 28 maart,
* week 14 in de nacht van 2 op 3 april,

* week 17 in de nachten van 22 op 23 en 23 op 24 april.
De afsluitingen zijn 's nachts van 20.00 uur tot 05.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via afrit nummer 31 Wadenoijen. Dit wordt met borden aangegeven. Gedurende de werkzaamheden voor de bouw van het viaduct en het ophogen van de A15 wordt het verkeer op de A15 over verlegde en versmalde rijstroken geleid en krijgt het te maken met breedte- en snelheidsbeperkingen.

Aanslagen onroerende-zaakbelastingen 2002!

Binnenkort ontvangt u de aanslag onroerende-zaakbelastingen 2002.

Iedere eigenaar en/of gebruiker van een onroerende-zaak (bijvoorbeeld een woning of een bedrijfspand) ontvangt éénmaal per jaar een aanslag onroerende-zaakbelasting. Bij die aanslag treft u een bijlage aan.In de bijlage wordt u nader geïnformeerd, wij adviseren u bij vragen eerst de bijlage goed door te lezen!

Heeft u na het lezen van de bijlage toch nog vragen! Neemt u dan gerust telefonisch contact op met één van de medewerkers van de werkeenheid Belastingen/WOZ. In de bijlage staan de directe telefoonnummers van de betreffende medewerkers vermeld.

Uit ervaring weten wij dat direct bellen, na ontvangst van de aanslag, vaak lange wachttijden oplevert!

Wij adviseren u bij drukte na enkele dagen opnieuw telefonisch contact op te nemen.

Vaak kunnen wij u dan direct helpen!

Kwijtschelding aanslag Onroerende-zaakbelastingen 2002 Uit informatie is gebleken dat er nog veel onduidelijkheid bestaat over de mogelijkheden van kwijtschelding.
Voor mensen met minimale inkomsten kan het belangrijk zijn om gebruik te maken van deze voorziening.
Met 'minimale inkomsten' worden dan bedoeld:

* uitkering i.v.m. arbeidsongeschiktheid (op het minimum); · a.o.w.-pensioen;

* a.n.w.-pensioen (Algemene Nabestaanden Wet); Dus als u van mening bent dat u niet of slechts met grote moeite kunt betalen, dan kunt u een aanvraagformulier verkrijgen bij de vakbalie Arbeid en Inkomen op het gemeentehuis, Kuipershof 2 in Geldermalsen (Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen). U kunt natuurlijk ook telefonisch een formulier opvragen, bel hiervoor 0345-586701 of 586702.

Diegenen die in 2001 kwijtschelding hebben ontvangen van een gemeentelijke belasting (Onroerende-zaakbelastingen, Rioolrecht/Hondenbelasting) moeten toch weer opnieuw een aanvraag doen. Kwijtschelding van een gemeentelijke belasting betekent zeker niet dat u automatisch ook het volgende jaar voor kwijtschelding in aanmerking komt.

Een verzoek tot kwijtschelding van Onroerende-zaakbelastingen 2002 moet uiterlijk vóór 1 juli 2002 zijn ingediend. Verzoeken die na deze datum worden ingediend, zullen niet meer in behandeling worden genomen.
Heeft u moeite met invullen, komt u er niet meer uit? Vraag dan informatie bij de heer H. Voorhorst, tel. 586708. Kapvergunningen
Ter inzage: de volgende verleende kapvergunningen:
1. M. Hoeflaak, Esdoornstraat 32 te Geldermalsen, voor het kappen van
1 blauw-spar en 1 atlasceder (28 maart 2002);
2. A. van Weverwijk, Prins van Oranjestraat 11 te Geldermalsen, voor het kappen van 1 blauwspar (28 maart 2002);
3. A.G.M. Luiken, Herman Kuykstraat 3 te Geldermalsen, voor het kappen van 1 conifeer (28 maart 2002).


* Inzagetermijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op de verzenddatum van de beschikking (zie hierboven) aan de aanvrager.
* Bezwaar: schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden gedurende de inzagetermijn.
* Toelichting: het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en moet tenminste bevatten de naam en het adres van de indiener van het bezwaarschrift, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van bezwaar. Als u bezwaar ingediend heeft en indien het besluit voor u te zware gevolgen heeft om de beslissing op het bezwaarschrift af te wachten, kunt u eveneens meteen een voorlopige voorziening vragen bij de president van de arrondissementsrecht-bank, Sector Bestuursrecht, Postbus 30160, 6803 AD ARNHEM, telefoon 026 - 3242933.
* Datum publicatie: 28 maart 2002

Vrijstelling bestemmingsplan 't Hooge Huys 1986' (Achterstraat 52)
* Ter inzage : verzoek om vrijstelling op grond van artikel 19 lid 3 WRO met bijbehorende stukken.

* Inzagetermijn : vier weken, met ingang van de dag volgend op de datum van publicatie.

* Toelichting : het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om op verzoek van de heer W. van Beurden vrijstelling te verlenen van het ter plaatse geldende bestemmingsplan "'t Hooge Huys 1986", teneinde het oprichten van een carport aan de Achterstraat 52 te Beesd mogelijk te maken.
* Zienswijzen : door belanghebbenden, binnen de inzagetermijn, schriftelijk in te brengen bij het college van burgemeester en wethouders.

* Inlichtingen : vakbalie bouwen en wonen, tel. 0345-586686.
* Datum publicatie : 28 maart 2001

Renovatiewerkzaamheden: J.F. Kennedylaan Geldermalsen

Deze renovatie bestaat uit het opbreken van de bestaande wegverharding en het opnieuw inrichten van het wegbeeld. Het nieuwe wegbeeld kent aan weerszijden van de weg een vrijliggend fietspad, ter plaatse van de kruisingen zullen plateaudrempels worden aangelegd en de verharding van de rijbaan en de fietspaden zal in asfalt worden uitgevoerd.

Fasering

De renovatie van de J.F. Kennedylaan wordt gefaseerd uitgevoerd, waarbij per fase een wegdeel volledig wordt afgesloten.

Fase 1

Datum: 2 april t/m 17 mei Wegdeel: vanaf aansluiting Rijksstraatweg tot aan de kruising van de Koningsweg.

Fase 2

Datum: 18 mei t/m 10 juni Wegdeel: kruising Koningsweg tot aan de kruising Lange Akker

Fase 3

Datum: 11 juni t/m 2 juli Wegdeel: kruising Lange Akker tot en met de kruising Gerdina's Hof. De renovatie ter plaatse van de Gerdina's Hof zal zodanig worden uitgevoerd dat het bestemmingsverkeer voor het industrieterrein beperkte hinder zal ondervinden.

Genoemde faseringsdata zijn volgens een door de aannemer opgestelde planning en kunnen o.a. door weersomstandigheden enigszins wijzigen, d.w.z. met enkele dagen verkort of verlengd worden.

Omleidingsroute

Het verkeer wordt tijdens de gehele renovatie worden omgeleid via de Provincialeweg en de Randweg.

Uitvoeringsmedewerkers

Belast met de uitvoering zijn: De heer L. Krijnen (06-53690350), uitvoerder namens aannemingsbedrijf Gebroeders van Kessel uit Buren. De heer N. Vos (06-51207495) opzichter namens de gemeente Geldermalsen, afdeling Gemeentewerken

Omleidingsroute buslijn 45

Tijdens de renovatiewerkzaamheden aan de J.F. Kennedylaan rijdt de buslijn 45 een andere route.

De bus richting station Geldermalsen rijdt de volgende route: Provincialeweg, Randweg, J.F. Kennedylaan, De Panhoven, D.J. van Wijkstraat, H. Kuijkstraat.

Vanaf het station Geldermalsen richting Tiel: H. Kuijkstraat, D.J. van Wijkstraat, de Panhoven, J.F. Kennedylaan en via de Randweg naar de Provincialeweg.

Aan het begin en het einde van De Panhoven zullen tijdelijke haltes geplaatst worden. Tevens wordt er een tijdelijke halte geplaatst aan de D.J. van Wijkstraat ter hoogte van de Koningsweg.

De toepassing van deze omleidingsroute geldt van 2 april tot circa 2 juli.

Vergunningen op grond van de Algemene plaatselijke verordening

De burgemeester maakt bekend dat hij een vergunning heeft verleend aan:

* Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht voor het houden van de 10e Nationale Rode Kruis Bloesemtocht op zaterdag 27 april 2002;
* Rotaryclub Geldermalsen voor het houden van een antiek- en curiosamarkt op zaterdag 27 april 2002 van 9.00 tot 16.00 uur in de veiling te Geldermalsen;

* M.C.C. Geldermalsen voor het houden van motorcrosswedstrijden op zaterdag 27 en zondag 28 april 2002 op het circuit van de M.C.C. aan de Meersteeg te Geldermalsen.

Indien u zich met deze beslissing (en) niet kunt verenigen, kunt u binnen 6 weken na de bekendmaking van deze beslissing(en) aan betrokkenen, een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar.

Kennisgeving festiviteit

Ingevolge artikel 4.1.3 van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Geldermalsen, hebben alle houders van inrichtingen die vallen onder het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer het recht om 12 maal per kalenderjaar een incidentele festiviteit te houden, waarbij bepaalde voorschriften van dit besluit niet gelden. Het gaat hier bijvoorbeeld om de maximaal toegestane geluidsniveaus en (veelal als gevolg daarvan) het verbod op het ten gehore brengen van live-muziek. De houder dient deze festiviteit 4 weken voor aanvang te melden bij burgemeester en wethouders. Zij maken hierbij bekend dergelijke kennisgevingen te hebben ontvangen van:
* Jongerensoos Medua, voor het ten gehore brengen van live-muziek op zaterdag 13 april 2002 van 21.00 tot 01.00 uur in het dorpshuis te Meteren.

* Café 't Koetshuis, voor het ten gehore brengen van live-muziek op zaterdag 27 april 2002 van 21.00 tot 01.00 uur in café 't Koetshuis, Kerkstraat 1 te Tricht.

1. E.J. de Jong en M.B.v.d. Vreede, Lingedijk 107 te Acquoy, vergroten woning (28 maart 2002);

2. B. Meijers, Bulckesteijnstraat 12 te Deil, veranderen woning (28 maart 2002);

3. Mts. De Weerd, Haaftenseweg 14 te Rumpt, vergroten woning (28 maart 2002);

4. J.G.M. Voorend, Frissestein 20 te Deil, oprichten garage/berging (28 maart 2002);

5. W.F.J. Claesen, Molenweg 1A te Geldermalsen, oprichten tuinschuur/carport 28 maart 2002);

6. M.J. van Tussenbroek, Mr. W.M. Kolffstraat 20A te Deil, vergroten garage (28 maart 2002);

7. A.J. van Batenburg, Pr. Ireneweg 11 te Geldermalsen, oprichten hobbykasje (28 maart 2002);

8. Voetbalvereniging MVV'58, Achtersteweg te Meteren, vergroten sportaccommodatie (28 maart 2002);

9. J.A. Nouwen, Mr. A.J. Lansstraat 16 te Rhenoy, oprichten tuinhuisje (28 maart 2002);

10. Dhr. drs. M.A.M. Kruithof, Molenweg 11 te Geldermalsen, vergroten/veranderen woning (28 maart 2002);
11. P. Heinink, Lage Huis 4 te Beesd, vergroten woning (28 maart
12. Rabobank De Lingestreek, Van Borsselelaan 2 te Geldermalsen, tijdelijk plaatsen kantoorunits (28 maart 2002);
13. Mts. Van de Water, Rhenoyseweg (ong.) te Rhenoy, oprichten fruitbedrijf: bedrijfswoning- en ruimte (28 maart 2002);
14. J.A.W. Cramer, Dorpsdijk 41 te Rumpt, restaurant/woning in woning (28 maart 2002);

15. Dhr. A.C. de Lang, Nieuwstraat 8 te Geldermalsen, vergroten/veranderen woning (28 maart 2002);
* Datum publicatie: 28 maart 2002.

1. J.C. Hol, De Zandkuil 25 te Tricht, vergroten woning (19 maart 2002);

2. D.W. Brons, Frissestein 10 te Deil, vergroten woning (18 maart
3. G.M. Koemans, Provincialeweg Oost 7a te Deil, oprichten bedrijfswoning (14 maart 2002);

4. K. van Mook/ Lise & Lot, Kerkstraat 49 te Geldermalsen, plaatsen luifel (19 maart 2002);

5. T.H.J. v/d Pol, Glorie van Holland 3 te Geldermalsen, plaatsen tuinhuisje (20 maart 2002);

6. C. Oostrom's Produktiebedrijven B.V., Burg. Rozeveld v/d Venlaan 3 te Geldermalsen, veranderen kantoor (19 maart 2002);
7. D.J. van Leeuwen, Lingedijk 71 te Geldermalsen, vergroten/veranderen schuur (20 maart 2002);
8. J.T. de Keyzer, Past.v. Hovestraat 53 te Beesd, plaatsen tuinhuisje (21 maart 2002);

9. P.H. Voss, Zoetenhoek 6 te Deil, vergroten woning (21 maart 2002);
10. Dhr. G.A. v. Vrouwerf, Weistraat 6 te Tricht, vergroten woning (22 maart 2002);

11. Baron J.L.C. van Hogendorp, Raamweg 9 te Tricht, vergroten woning (22 maart 2002);

12. G. v. Kessel, Koningsspil 6 te Geldermalsen, vergroten woning (22 maart 2002);

13. G.B. v/d Meyden, Pr. Ireneweg 33 te Geldermalsen, vergroten woning (22 maart 2002);

14. N.H.A. Wessels Boer, Zwarte Kamp 11 te Geldermalsen, veranderen/vergroten woning (22 maart 2002);
15. J. de Leeuw, van Utenhoveweg 60 te Geldermalsen, oprichten dakkapellen (25 maart 2002);

16. Fam. G.J. Blijderveen, Hoekenburg 10 te Tricht, plaatsen dakkapel (25 maart 2002);

17. A. Kroeze, Huizekamplaan 43 te Beesd, vergroten woning (25 maart
* Datum publicatie: 28 maart 2002.