Provincie Drenthe

Provincie en Dienst Landelijk Gebied ondertekenen prestatieafspraak

Assen, 28 maart 2002
Persberichtnummer 02-034



Gedeputeerde Ali Edelenbosch en accountmanager Henk Zwaving van de Dienst Landelijk Gebied (DLG) hebben vandaag de zogeheten prestatieafspraak ondertekend. In de afspraak is opgenomen welke taken voor welke bedragen de DLG uitvoert voor de provincie Drenthe. De prestatieafspraak wordt jaarlijks gemaakt om de werkrelatie tussen de provincie en de Dienst Landelijk Gebied stuurbaar en controleerbaar te houden.

De DLG voert in opdracht van de provincie taken uit op het gebied van landinrichting, agrarisch natuurbeheer en grondverwerving. In de prestatieafspraak is opgenomen dat in 2002 een bedrag van ruim 6 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de verbetering van de landbouw, natuur, landschap en recreatie.
Voor grondverwerving is een bedrag van ruim 8 miljoen euro beschikbaar. Hiermee worden gronden verworven voor landinrichting en voor het realiseren van de ecologische hoofdstructuur, een stelsel van aaneengesloten natuurgebieden, door middel van verbindingzones. Voor agrarisch natuurbeheer is een bedrag van rond 2 miljoen euro beschikbaar voor overeenkomsten met landbouwers, die hun bedrijfsvoering willen richten op het behoud van natuurwaarden. De aflopende contracten kunnen overlopen in het Programma Beheer, het nieuwe subsidiestelsel van het ministerie van Landbouw Natuurbeheer en Visserij (LNV), voor natuurbeheer en agrarisch natuurbeheer. De verwachting is dat er voor Drenthe nog 9,45 miljoen euro vrijkomt via het zogenaamde natuuroffensief van het ministerie van LNV. Grondverwerving maakt hier onderdeel van uit.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl