Business Software Alliance

Business Software Alliance kondigt met nieuwe radiospots aan dat er nog strenger wordt opgetreden tegen softwarepiraterij!

Den Haag, 28 maart 2002 Vandaag start de Business Software Alliance (BSA) met nieuwe radiospots waarin wordt aangekondigd dat de BSA nog strenger op gaat treden tegen het gebruik van illegale software. In de drie spots worden softwaregebruikers aangemoedigd om regelmatig te checken of hun softwarelicenties wel in orde zijn. Ook worden mensen aangespoord het gebruik van software zonder licenties te melden op de website van de BSA of via een speciaal telefoonnummer: 0800-899 85 66. Dit zogenaamde klikken over softwarepiraterij kan ook anoniem.

De spots zijn gericht op de notoire illegale softwaregebruikers, de groep die nog steeds denkt dat zij niet gepakt kunnen worden. De spots worden tot 21 april uitgezonden in de spitsuren op grote stations als Radio 1,2,3 en 4, Sky Radio, Radio 538, Classic FM en Business news radio.

De BSA is een organisatie die wereldwijd strijdt tegen gebruik en verspreiding van illegale software. Nederland bevindt zich in de Europese top tien van landen als het gaat om illegaal softwaregebruik. Maar liefst 40% van de zakelijke software wordt illegaal gebruikt in ons land. Dat percentage, in 1994 nog 64%, is de laatste jaren zeker gedaald, maar vergeleken met landen als Duitsland (28%), België (33%) en het Verenigd Koninkrijk (26%) is het nog steeds erg hoog. Alleen in Nederland vertegenwoordigt dit al een retailwaarde van meer dan 260 miljoen Euro. Ook blijken de vaak criminele organisaties die zich internationaal bezig houden met de verspreiding van illegale software, in Nederland zeer actief te zijn. De BSA richt zich in Nederland op informatieverstrekking ten aanzien van softwarebeheer en de gevaren van illegale software en onderneemt daarnaast actie tegen bedrijven die illegale software gebruiken. Internationaal bestrijdt de BSA verspreiding van illegale software via het internet door onder andere met behulp van Internet Service Providers, de zogenaamde Warez sites (waarop illegale software wordt aangeboden) te sluiten. Op Europees niveau zet de BSA zich in voor wet- en regelgeving omtrent het effectief aanpakken en bestraffen van softwarepiraterij.

For Additional Information:

Martijn Bruil
martijn_bruil@nl.bm.com
070 - 362 48 61

Stichting BSA Nederland Postbus 1170 1000 BD Amsterdam Tel: 0800-899-85-66 Fax: 0165-59-97-10