Psycho-medisch centrum Parnassia

Persbericht
---

Den Haag, 28 maart 2002

Samenwerking verpleeghuis Dorestad met Woon- en zorgcentrum Tabitha

Op 25 maart 2002 hebben Woon- en zorgcentrum Tabitha en verpleeghuis Dorestad een samenwerkingsovereenkomst getekend om aan ten minste 10 verpleeghuisgeïndiceerde bewoners verpleeghuiszorg te bieden. Op 2 mei 2002 vindt de officiële opening plaats van de afdeling 'De Schakel'.

Uitgangspunt bij de samenwerking tussen Woon- en zorgcentrum Tabitha en verpleeghuis Dorestad is dat bewoners zich thuis voelen en veiligheid en vertrouwen ervaren. Vanuit deze zorgvisie is vorig jaar november het project gestart, dat door het tekenen van de overeenkomst een vaste plek heeft binnen het zorgaanbod. Mensen die in het zorgcentrum wonen kunnen in aanmerking komen voor deze vorm van verpleeghuiszorg.

De bewoners die op de afdeling De Schakel in Woon- en zorgcentrum Tabitha verblijven ontvangen 12-uur per dag psychogeriatrische zorg. Zo kunnen deze bewoners in hun vertrouwde omgeving van Tabitha blijven wonen en kan opname in een verpleeghuis zo lang mogelijk worden uitgesteld.
Vanuit verpleeghuis Dorestad zijn een verpleeghuisarts, een psycholoog, ergotherapeut en fysiotherapeut betrokken bij dit project. Verzorgenden, verpleegkundigen evenals maatschappelijk werk, geestelijke verzorging en diëtiste komen van Tabitha.

De bewoners hebben een eigen kamer en kunnen een groot deel van de dag doorbrengen in een gemeenschappelijke huiskamer. Verzorgenden en activiteitenbegeleiders trachten door stimulerende activiteiten de achteruitgang van de bewoners te vertragen en de mogelijkheden en vaardigheden van de bewoners zo veel mogelijk te behouden.
---

noot aan de pers,