Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Attractiepark Slagharen opent Mainstreet

SLAGHAREN - Dit jaar is het kloppend hart van Attractiepark Slagharen compleet veranderd. De hoofdstraat, met haar winkels en restaurants, is omgetoverd tot een winkelpromenade uit het wilde westen. Eetgelegenheden, gezellige shops, verrassende boetieks en amusements-centra bieden onder de naam MAINSTREET voor elk wat wils. Deze vernieuwde straat vormt daarmee een afspiegeling van het attractiepark: veelzijdig met een breed aanbod voor iedereen.

Attractiepark Slagharen gaat dit jaar zijn veertigste seizoen in. Miljoenen mensen hebben in de loop der jaren het vijftig hectare grote Attractiepark Slagharen ontdekt met z n ruim veertig attracties, shows en unieke zwembad.

In Attractiepark Slagharen zijn talloze attracties van wereldfaam te vinden met voor elk wat wils. De boottocht door onbekend terrein met Wild West Adventure, de treinrit door een verlaten goudmijn met Mine Train, het letterlijke hoogtepunt Reuzenrad en het overdekte kinderspeel-paradijs Kid s Country. Dat is slechts een kleine greep uit het veelzijdige attractieaanbod.

Ook zwemliefhebbers komen ruim aan bod. Zij kunnen in het Bergbad verwarmd zwemmen in poolsferen tussen ijsschotsen, pinguïns en ijsberen.

Het nut van de diversiteit heeft zich bewezen. Attractiepark Slagharen ontving (inter)nationale prijzen. Vorig jaar werd opnieuw een bezoekersrecord gebroken. Ruim 1,2 miljoen mensen kwamen naar Slagharen.

Attractiepark Slagharen is niet alleen een internationale, toeristische trekpleister voor dagrecreatie. Ook op het gebied van verblijfsrecreatie is het aanbod divers. Overnacht kan worden in vakantiehuisjes (Vakantiepark Slagharen en Vakantiepark Collendoorn), stacaravans (Colorado City) en wigwams (Wigwam Wereld). In totaal gaat het om 4.800 bedden. Wie een accommodatie huurt, kan kosteloos gebruik maken van de attracties.

Groepen kunnen tegen een speciale prijs de gehele dag van het attractiepark gebruik maken of een feestavond houden in de Crazy Horse Saloon.

Attractiepark Slagharen is dit jaar geopend van vrijdag 29 maart tot en met zondag 27 oktober, van 10.00 tot 17.30 uur (in het weekend tot 18.00 uur).

De entreeprijs bedraagt ¤ 15,-- per persoon. De entree is voor kinderen t/m 3 jaar gratis. Attractiepark Slagharen hanteert een all-in entreeprijs. Dat betekent met één toegangsbewijs gratis en onbeperkt gebruik maken van alle attracties, voorstellingen en het Bergbad.

Slagharen, maart 2002.