Vrijdag 29 maart 2002

Onder embargo tot 16 u.

BERICHT OVER DE RESULTATEN VAN HET EERSTE KWARTAAL

UIT HET BOEKJAAR 2001-2002

OPENING VAN PARC PARADISIO OP 30 MAART 2002

Vandaag de dag is men echt op zoek naar een stukje ongerepte natuur en rust, en juist nu heropent Paradisio, en dit voor de negende keer, opnieuw zijn deuren op 30 maart voor een seizoen vol van pure emoties. Veel nieuwigheden kondigen zich aan in deze buitengewone tuin, waar de wereld van dieren en planten elkaar vinden onder het bewonderende oog van de bezoekers. En het is net deze bewondering die de bewoners van het park wilden vertalen in hun nieuwe formule 'Word één met de natuur". De synthese als het ware van de filosofie van Paradisio waar mens en natuur ondanks hun specifieke eigenheid toch één worden.

Het evenement van het seizoen is de nieuwe attractie waarvan de opening voorzien is op


1 mei : Algo Bay, de reuzehelling en zijn onderwatergrot. In deze nieuwe site spelen de zwartvoetpinguiïns en zeeleeuwen naar hartelust in hun eigen poolgewesten. De bezoeker kan hun door middel van een onderwater visie bekijken. Een héél nieuw concept, speciaal bestudeerd voor het opwekken van de creativiteit bij kinderen en dewelke tevens hun psycho-motoriek stimuleren, maakt het bezoek voor kinderen aan Paradisio nog aantrekkelijker.

PARC PARADISIO N.V.

GECONSOLIDEERDE RESULTATEN OP 31 JANUARI 2002

De Burg.B.V.B.A. Michel De Wolf & C°, vertegenwoordigd door de Heer Michel De wolf, heeft een beperkte controle uitgevoerd van de kwartaal rekeningen (analytische controle). Als gevolg van deze controle heeft de commissaris verklaard geen opmerkingen te maken.

PARADISIO : EERSTE KWARTAAL BEANTWOORDT AAN DE VERWACHTINGEN

Om wille van de jaarlijkse sluiting van het Park Paradisio vanaf begin november 2001 tot het begin van de paasvakantie (30 maart 2002) zijn de resultaten van het Park tijdens het eerste kwartaal (november-januari) zoals elk jaar niet representatief voor het gehele boekjaar, aangezien deze de kosten over drie maanden bevatten maar nauwelijks 1% van de jaarlijkse omzet.. De daling van het bedrijfsresultaat van het Park (-18%) is hoofdzakelijk te verklaren door de boekhoudkundige afschrijving van de investeringen over het seizoen 2001 en moet worden opgevangen door een verhoging met slechts 10.000 van het bezoekersaantal.

NIKITRA

De omzetstijging met 69% tijdens het eerste kwartaal bij Nikitra (dochteronderneming gespecialiseerd in de organisatie van congressen, seminaries en incentives) is te wijten aan de organisatie van een erg belangrijk congres eind januari, wat op zich alleen al een bedrag vertegenwoordigt van 1,5 miljoen EUR. Anderzijds kwam de lancering van Nexum (nieuwe afdeling van Nikitra die opleidingen op maat aanbiedt voor bedrijven) tot uiting in de vaste kosten en de lagere omzet over het kwartaal, maar hier wordt wel weer een groei voorzien. Een terugval van 7% van de bedrijfscashflow (EBITDA) bij Nikitra was hiervan het gevolg.

Ten gevolge van de conjunctuurvertraging die sinds de maand september 2001 wordt waargenomen, werd Nikitra verplicht verschillende opdrachten te verschuiven waardoor ook de lancering van Nexum en de groei van Nikitra minder snel verliepen dan verwacht. Het management verwacht de uitgestelde opdrachten eind 2002 - begin 2003 te kunnen voortzetten en verwezenlijken.

PARC PARADISIO VERDER

Parc Paradisio is een Belgische naamloze vennootschap, genoteerd op de beurs Euronext Brussel (code : PARD). Ze baat sinds 1994 een pretpark uit onder dierenthema met dezelfde naam in Brugelette, tussen Bergen en Ath en is tot op heden uitgegroeid tot één van de voornaamste toeristenbestemmingen van België. Door middel van afkoop en overname van Nikitra N.V. in 1999 is Parc Paradisio eveneens een belangrijke operator in de markt van organisatie van congressen, bedrijfsvergaderingen, incentives en meetincentives. Met haar afdeling Nexum, gespecialiseerd in de opleidigen op maat voor grote bedrijven, heeft Nikitra als leitmotiv : Developing High Performance People.

CONTACTS

Yvan MOREAU, CFO, yvan.moreau@paradisio.be, TEL. : 068.250.825

Nikitra : Marc DOMB, CEO, marc.domb@nikitra.com

Nexum : Luc DE JAEGER, Director, l.dejaeger@nikitra.com

TEL. : 010.621.888