Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Benoeming coördinator EU-topbenoemingen

29 maart 2002

Dit is een gezamenlijk persbericht van de ministeries van Binnenlandse Zaken
en Koninkrijksrelaties en Buitenlandse Zaken.

mr drs P.W. Kok is binnen de rijksoverheid per 15 mei a.s. aangesteld om de plaatsingen van Nederlanders bij de Europese Instellingen te bevorderen.

mr drs P.W. (Peter) Kok (43) is aangesteld als coördinator EU-topbenoemingen, speciaal belast met de algehele Nederlandse belangenbehartiging bij benoemingen bij de Europese instellingen.

Met de benoeming van de heer Kok wil Nederland zich inspannen om de functiemogelijkheden voor Nederlanders bij de Europese instellingen - die onafhankelijk zijn in hun benoemingenbeleid- beter in kaart te brengen en te benutten. De functie coördinator EU-topbenoemingen valt onder het Directeur Generaal Algemene Bestuursdienst (BZK) en zal in nauwe samenwerking met de
Permanente Vertegenwoordiging (BZ) in Brussel worden uitgeoefend. De coördinatorfunctie richt zich zowel op Nederlanders die al werkzaam zijn bij de Europese instellingen als op "nieuwkomers". Ook zal er een bijdrage worden geleverd aan begeleiding van Nederlanders bij het zogenaamd toelatingsexamen van de Europese Commissie.

Peter Kok is momenteel directeur Internationale Zaken bij Verkeer & Waterstaat. Voordien was hij werkzaam bij de Europese Commissie en de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU. Hij studeerde filosofie en rechten in Utrecht en Bologna (Italië) en Europese Administratie aan het Europa College te Brugge.


---