Ingezonden persbericht

Nokia gaat Check Point VPN-1/FireWall-1 VSX ondersteunen

Serviceproviders krijgen met deze nieuwe oplossing de kans om fors te snoeien in de TCO van hun beveiligingsdiensten op datacenterbasis

Leidschendam, 29 maart 2002 - Nokia (NYSE:NOK) maakte vandaag de nieuwste in een reeks belangrijke verbeteringen bekend voor de beveiligingsapparatuur die het bedrijf in samenwerking met Check Point Software Technologies (NASDAQ:CHKP) aanbiedt. Door deze verbeteringen zullen serviceproviders in staat zijn de TCO (total cost of ownership - totale bedrijfskosten) voor beveiligingsdiensten op datacenterbasis fors te verminderen. Met dit gezamenlijk aanbod dat de (ook al vandaag aangekondigde) VPN-1*/FireWall-1* VSX van Check Point integreert in Nokia's IP700 beveiligingsapparatuur, kunnen serviceproviders nieuwe, soepele beveiligingsdiensten aanbieden en efficiënt voortbouwen op hun bestaande investeringen in training, beheersystemen en netwerkinfrastructuur.

Het nieuwe aanbod steunt op virtualisering en inschakeling van VLAN-technologie. De serviceproviders krijgen hiermee een unieke kans om specifieke of gedeelde infrastructuur voor internetbeveiliging op basis van individuele klantvereisten te implementeren. Met deze oplossing zijn serviceproviders in staat om aan uiteenlopende kleine en middelgrote zakelijke klanten discrete beveiligingsoplossingen aan te leveren met een lagere TCO (total cost of ownership - totale bedrijfskosten) en een hogere ROI (return on investment - investeringsopbrengst).

"Wij willen voortbouwen op onze huidige successen op de markt van de serviceproviders. Daarom hebben we met Check Point en met onze belangrijkste klanten samengewerkt om tot deze oplossing te komen", verklaarde Dan MacDonald, vice-president productmanagement en marketing voor Nokia Internet Communications. "Voortaan kunnen onze serviceproviders de beste beveiligingsdiensten verwerken op hun maat om nieuwe markten aan te boren. Minstens zo belangrijk is dat ze nu in staat zijn voort te bouwen op hun bestaande investeringen in infrastructuur van zowel Nokia als Check Point."

"Dankzij ons partnership met Nokia kunnen we de VPN-1/FireWall-1 VSX integreren in Nokia's IP-reeks die zonder meer de beste beveiligingsapparatuur is op de markt", stelde Asheem Chandna, vice-president productmanagement en businessdevelopment voor Check Point Software Technologies. "Nokia IP-apparatuur met de VPN-1/FireWall-1 VSX erin geïntegreerd staat voor toonaangevende schaalbaarheid, beheersbaarheid en prestaties voor datacenters."

Nokia zal eerst een geïntegreerde oplossing aanbieden op basis van zijn uiterst krachtige en betrouwbare IP700-reeks. Dit is het ideale platform voor Check Point VPN-1/FireWall-1 VSX. De Nokia IP700-reeks zal als een individueel platform ondersteuning leveren voor verscheidene afzonderlijke uitvoeringstactieken van Check Point VPN-1/FireWall-1.

Serviceproviders zullen hun inkomsten per vierkante meter zien toenemen dankzij de beperkte vereiste vloeroppervlakte, stroomverbruik, toegenomen klantendensiteit, beperkte bekabeling en lagere ontplooiingskosten. Deze oplossing biedt serviceproviders nieuwe opportuniteiten op de markt en geeft bedrijven de kans om een veelvoud van beveiligingsdomeinen te implementeren om de behoeften van verschillende departementen aan te pakken.

Check Point VPN-1/FireWall-1 VSX zal vanaf juni 2002 beschikbaar zijn op de producten van het Nokia IP700-platform.

Over Nokia Internet Communications
Nokia Internet Communications (Mountain View, Californië-VS) levert oplossingen van wereldklasse voor netwerkbeveiliging, virtuele private netwerken en beheer van internetverkeer en -inhouden. Deze oplossingen garanderen de veiligheid en betrouwbaarheid van netwerken van corporate ondernemingen en van leveranciers van ingehuurde diensten. Nokia wil de ICT-beleving van eindgebruikers verbeteren door netwerken een nieuw niveau van veiligheid en betrouwbaarheid te schenken, en elke keer opnieuw een persoonlijke, betrouwbare internettransactie mogelijk te maken. Voor meer informatie bezoekt u http://www.nokia.com en klikt u op Secure Network Solutions.

Over Nokia
Nokia is de wereldleider in mobiele communicatie. Dankzij zijn ervaring, innovatie, gebruiksvriendelijkheid en veilige oplossingen is de onderneming uitgegroeid tot de toonaangevende leverancier van mobiele telefoons en een vooraanstaand leverancier van mobiele, IP- en vaste-breedbandnetwerken. Nokia verrijkt het internet met mobiliteit. Zo creëert het nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en voegt het een nieuwe dimensie toe aan het dagelijkse leven van de mens. Nokia is een open onderneming die genoteerd staat op zes belangrijke beurzen.


Voor meer informatie :
Nokia Internet Communications Europe Leads United
Claire Backhurst Jacqueline Schakenraad
Tel.: +44 7788 145460 Tel.: +32 3 466 01 88
E-mail: jacqueline.schakenraad@leadsunited.com


---
Leads United
The Engine for Business Communication
Sofie Peeters
Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/03 466 01 88 - Fax: +32/03 466 01 80
www.leads-united.com

---