Programmabureau Advies Overheid.nl

Vernieuwde website Sas van Gent geopend

Gisteravond is voorafgaand aan de raadsvergadering van de Gemeente Sas van Gent de vernieuwde website www.sasvangent.nl heropend. De voltallige gemeenteraad werd via een presentatie op de hoogte gebracht van de doelstellingen en structuuraanpassingen om het online informatie- en dienstenaanbod plus de interne informatievoorziening voor raadsleden te verbeteren.

De oude site, die in eigen beheer was ontwikkeld, was qua vormgeving, inhoud en actualiteit toe aan een opfrisbeurt, de gebruikte techniek werd als beperkend ervaren om het steeds toenemende aanbod van informatie en diensten te actualiseren.

De vormgeving, interactiviteit en structuur werden aangepast en zijn technisch dusdanig opgebouwd dat de website op eenvoudige wijze intern kan worden bijgewerkt, zodat de actualiteit tot 1 jan 2003 ( de datum waarop de gemeenten Axel, Sas van Gent en Terneuzen de nieuwe gemeente Terneuzen vormen) is gegarandeerd.

Vorige week werd eveneens de informatie over het stedebouwkundig project Vitaal Sas van Gent (www.vitaalsasvangent.nl) online gezet.

De gemeente Sas van Gent heeft voor dit project gebruik gemaakt van de diensten van HamelinkWeb uit Terneuzen, die met deze opdracht de 5e gemeente in Zeeuws-Vlaanderen aan de portfolio kan toevoegen.

www.ictu.nl