Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 29-03-2002 Mediaberichten 29 maart 13.45 uur

Heijen Aanrijding met letsel

HEIJEN Bij een fontale aanrijding tussen twee personenautos raakte een 43-jarige automobiliste uit Siebengewald ernstig gewond aan gezicht. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het Radboutziekenhuis in Nijmegen. De aanrijding ontstond omstreeks 18.45 uur op de kruising van de Hommersumseweg met de Bremweg. De automobiliste uit Siebengewald verleende bij het afslaan geen voorrang aan de haar tegemoet komende 47-jarige uit Heijen afkomstige bestuurder. Vermoedelijk is de laagstaande zon de oorzaak van het feit dat de vrouw de haar tegemoetkomende auto over het hoofd zag. Het slachtoffer is met kaakletsel opgenomen in het ziekenhuis. De andere bestuurder raakte niet gewond.

LIMBURG-NOORD 18 bekeuringen bij verkeerscontroles

LIMBURG-NOORD - De politie heeft bij verkeerscontroles in Oostrum en Heide 18 bekeuringen uitgedeeld.

OOSTRUM Op de Henri Dunantstraat zijn donderdagmorgen zes bekeuringen uitgedeeld. De bekeuringen zijn opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel (2), verlopen APK-keuringsdatum (1), geen verzekering (1), gebreken aan de aanhangwagen (1) en rijden zonder goed vastgemaakte helm (1).

HEIDE - Op de Deurneseweg zijn donderdagmiddag twaalf bekeuringen uitgedeeld. De bekeuringen zijn opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel (10), te hoge snelheid (1) en rijden zonder goed vastgemaakte helm (1).

Roermond Autodief op heterdaad

ROERMOND Een 30-jarige in Roermond wonende man is donderdagmiddag aangehouden nadat hij werd gezien bij het stelen van een auto. De man was bezig een personenauto van de trappen van het stationsparkeerterrein richting busstation te duwen. De politie kreeg een melding van het gebeuren en ter plaatse aankomende agenten troffen de verdachte hevig zwetend aan terwijl hij een Mercedes probeerde weg te duwen. De auto stond met draaiende motor midden op de trappen bij de dansschool vast. het portiersraam was vernield en de verdachte had een bloedende wond aan zijn hand. Getuigen meldden dat de man even tevoren over het parkeerterrein had gereden met de auto, waarna hij de slagboom had willen passeren, hetgeen zonder hulp niet lukte. De verdachte is overgebracht naar het bureau, waar nog twee meldingen binnenkwamen van diefstal uit autos in de Swalmerstraat. Waarschijnlijk kunnen die eveneens aan de verdachte worden toegeschreven. Een onderzoek wordt ingesteld.