Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-03-2002
Persberichten district Heerlen (HP 13.16 uur) Vrijdag 29 maart 2002

Heerlen, inbreker aangehouden:
Een 34 jarige inwoner van Brunssum is de afgelopen nacht door de politie aangehouden nadat hij betrapt werd bij een inbraak in een fietsenkelder.
Een getuige meldde de politie vrijdagmorgen omstreeks 02.20 uur dat er vermoedelijk in een flat aan de Edisonstraat te Heerlen in een kelder vernielingen werden aangericht. Een ter plaatse gedirigeerde politiepatrouille trof in de fietsenstalling op de begane grond twee mannen aan die bij het zien van de politie meteen het hazenpad kozen. Een van de mannen een 34 jarige inwoner van Brunssum werd aangehouden. Zijn kompaan wist te ontkomen en zijn identiteit is nog onbekend. Bij onderzoek bleek dat het tweetal een ruit uit een sponning hadden gehaald en in de fietsenstalling bezig waren met het openbreken van een slot van een gestalde bromfiets. Naast de bromfiets trof de politie diverse inbrekerswerktuigen aan, o.a. een slotentrekker en een betonschaar. Verder bleek ook een deur van een ontmoetingsruimte opengebroken te zijn. De ontmoetingsruimte zelf bleek geheel doorzocht te zijn. Alle kasten en laden stonden open. Of er iets ontvreemd is moet nog onderzocht worden. De politie stelt een verder onderzoek in.

Brunssum, aanrijding veroorzaakt onder invloed: Na op de Akerstraat te Brunssum een verkeersongeval veroorzaakt te hebben, waarbij drie personen gewond werden, heeft de politie vrijdagmorgen 29 maart 2002 een 28 jarige inwoner van Heerlen aangehouden omdat hij onder invloed zijn auto had bestuurd. De 28 jarige automobilist reed vrijdagmorgen omstreeks 02.25 uur over de Akerstraat komende uit de richting van Heerlen. Vermoedelijk heeft hij met een veel te hoge snelheid gereden waardoor hij zijn auto niet onder controle kon houden. De bestuurder verloor de macht over het stuur en raakte van de weg. Hij reed daarbij door de tuinen van 5 woningen waarna hij tevens tegen een van de gevels botste en vervolgens weer op de rijbaan terechtkwam. Een grote ravage dus. De auto werd zwaar beschadigd en is vermoedelijk totaal loss. De tuinen liepen ook behoorlijk wat schade op.
De gewaarschuwde politie trof op de Akerstraat de vier inzittenden van de auto aan. Een daarvan zat gewond nog in de auto terwijl de drie andere enigszins versuft buiten de auto waren. Twee daarvan waren licht gewond. De drie gewonden zijn met twee ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (over hun toestand is verder niets bekend) De bestuurder werd door de politie aangehouden. Hij bleek naar alcohol te ruiken en moest aan het politiebureau een ademanalyse ondergaan. De uitslag gaf een alcoholpromillage aan tussen 0.8 en 0.9 promille. Tegen de inwoner van Brunssum wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. Hij kreeg een rijverbod opgelegd van 3 uur.
De zwaar beschadigde auto moest door een takelbedrijf worden weggehaald.

Hoensbroek, rijden onder invloed:
Een 34 jarige inwoner van Heerlen is donderdagavond 28 maart 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Een politiepatrouille zag omstreeks 23.14 uur een personenauto over de Koumenweg te Hoensbroek rijden die erg slingerend reed. De bestuurder werd daarop gecontroleerd. Bij het eerste contact met de bestuurder rook deze behoorlijk naar alcohol hetgeen een alcoholblaastest nogmaals bevestigde. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 1.4 en 1.5 promille. Tegen de inwoner van Heerlen werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Hoensbroek, aangehouden wegens bezit harddrugs: Een 34 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdag 28 maart door de politie aangehouden na een drugsdeal op de Akerstraat te Hoensbroek.
Een politiepatrouille was donderdagmiddag omstreeks 14.30 uur getuige van het sluiten van een drugsdeal op de Akerstraat en controleerde daarna de betrokken personen. De straatdealer bleek in het bezit te zijn van 36 gram heroïne, 1,5 gram cocaïne en een geldbedrag van 580 euro. Een van de aangehouden kopers had een gram heroïne in zijn bezit die hij had gekocht van de dealer voor een bedrag van 20 euro. Alle drie de personen werden aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De aangehouden drugsdealer werd aan het politiebureau in verzekering gesteld. De twee kopers, een 21 en een 24 jarige inwoner van Erkelenz kregen en proces-verbaal aangezegd en werden daarna uit Nederland verwijderd. In het kader van snelrecht zal tegen de 34 jarige drugsdealer proces-verbaal worden opgemaakt.

Heerlen, woninginbreker aangehouden:
Een 28 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdag 28 maart door de politie aangehouden nadat hij op heterdaad werd door buren was betrapt bij het plegen van een woninginbraak. De buren waarschuwden donderdag rond het middaguur de politie dat er een inbraak gaande was in een woning aan de Ds. Jongeneelstraat te Heerlen. De inbreker zou nog in de woning zijn. Een politiepatrouille werd onmiddellijk ter plaatse gezonden. De politieagenten zagen nog juist dat de inbreker de woning via de tuin uitvluchtte en probeerde te ontkomen door over een muur te klimmen. Zittend op de muur werd hij vastgepakt en werd hij aangehouden. Hij liet bij zijn aanhouding een schroevendraaier uit zijn handen vallen. Deze werd door de politie in beslag genomen. De inbreker werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau.
Bij onderzoek bleek dat de inbreker een kelderluik van de woning had losgemaakt en door het ontstane gat via de kelder de woning had weten binnen te gaan. In de woning had hij o.a. een dvd-speler klaargezet om deze mee te nemen. De bewoner heeft inmiddels bij de politie aangifte gedaan. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld.